Mal değil de sosyal olarak biraz eksiklerdir. Nerde nasıl davranacaklarını pek bilmezler. Tıp okuyan bir arkadaşım kalabalık bir arkadaş grubuyla takılırken, durduk yere bana 'çok şekersin' demişti. Ulan nasıl utandım. Kıpkırmızı oldum. Milletin içinde denir mi öyle şey kafir kız.
Bir. Kanser tedavileri kanser türüne göre başarı şansı değişiyor. Akciğerse 1 senede ölür, testisse kür şansı vardır. Bunda doktorun yapacağı bir şey yok. Iki Allerjilere gayet güzel çözümler vardır, ilaçlar önleme vs. Üç Verem önleme ve tedavisi konusunda Türkiye dünya birincisidir, dünya çapında olduğumuz nadir alanlardan birisi bu. Dört Dişini çürütme implant olmasın. Doktor üzerine düşeni yapıyor. Beş Tıp fakülteleri toplumun en başarılı yüzde 1lik tabakasından seçilir. Eğer çoğu mal ise bu tespiti yapanın mallık istatistik olasılığını da varsa matematikçilere bırakıyorum.
inan senin gibi bir amipe cevap vermek istemezdim ancak tutamıyorum kendimi. Sen yatağında malak gibi yatarken gözünü kör edip emek verip bir şekilde tıp kazanıyorlar. Üniversitede 6 yıl okuyup oldukça zor olan bir sınava hazırlanıyorlar. Ben de tıp okuyorum ama ülkede umut var mı ? Hayır yok. Çünkü ülkenin başında da senin gibi bilime düşman gelişime kapalı andavallar mevcut. Kıymet desen zaten hiç yok. Hasta olduğunda sana bakacak sana yardımcı olacak biri olarak görmektense hizmetkarınız olarak görmek de saçmalığın daniskası. Doktor açığı o kadar fazlayken kendi ülkende nitelikli eleman yetiştirmektense ya da kendi doktorunun şartlarını iyileştirmektense suriyelilere kadro vermeyi seçen bir devlet var. Her şeyi geçtim bilim alanında herhangi bir proje yapacak alt yapı zaten yok. Büyük projeler yapacak malzemeyi laboratuvarı oluşturduktan sonra bir şeyler bekleyin. Ülkede lise öğrencilerinin tübitak projelerine destek veren yok gelmiş konuşuyorsunuz. Bilmediğiniz şeyler hakkında boş yapmayın.
Bu mesleği sevdiği için değilde para için seçen insanlar için başlı başına mallıktır. Sıradan bir doktorun kazanacağı parayı başka mesleklerle elde edebilir daha az çaba ile. Hem bu kadar risk al, hem bu kadar çalış akıl işi değil.
Tıp okuyan kişi insanı nedensellikle birtakım fizyolojik, psikolojik durumların gerçekleştiği girdisi bilindiği takdirde çıktısı da bilinebilecek olan tahmin edilebilir bir makine gibi görmeye alışmayıp, insanın devingen olan ve lineer çizgide ilerlemeyen bir psişik yönünün olduğunun da bilinciyle mesleğini icra etmeye gönüllü olacaksa eğer, doğru olmayan önermedir.
Tantuni ve limon mu ağlıyor diye bir baktım da değilmiş.
Elde edemediğin şeye bok atmak farz sanırım. O zaman hasta olduğunda da gelip tedavi etmesini bekleme o mal kişiliğin. Bak günde bu tarz beyni olmayıp konuşmaya çalışan binbir türlü insanla uğraşılıyor.
Hadi şimdi beyninin yetmediği bölûmde okumak için gittiğin özel üniversitenin taksidini yatır. Boş yapma.