bir tıp okuyan olarak doğruladığım beyan.öğrencilerin çoğunun* hayatı ders çalışmak olduğu için entelektüel zekaları ve sosyal ilişki becerileri diğerlerine göre daha düşüktür.
Sınavlar, ortamdaki inek tipler ve diğer öğrenciler goygoy yaparken kütüphaneden yer kapma çabaları nedeniyle sosyal ilişkilerinin sıfıra yakin olduğu söylenebilir, ama zeka dersen eline verirler be usta !!!
Tıbbı kazanamayan ve kazanacak potansiyele de asla sahip olamayan tek hücreli terliksi hayvanların beyanı. Hatta böyleleri baba parasıyla özelde tıp okusalar yine beceremezler, başaramazlar. Bir kere zekayı geç, beyninde birbirleriyle iletişime geçecek nöron yok. 1 (bir) tane var ki o da yalnızlıktan ölmek üzere.
Üniversitede Hayatında kaç defa tıp fakültesi morfoloji binasına geldin, kaç defa amfilere girdin, kaç tıpçıyla tanıştın da bu kanıya vardın? Yoksa tıbbı kazanan komşu çocuğu mu seni bu hezeyana sürükledi yavrum?
bildiğim kadarıyla çok ağızları havada pekte insanları siklemeyen havalarından geçilmeyen konuşmaya dahi tenezzül etmeyen insancıklar. Yok yani okdunda Allahmı oldun be arkadaş..
gerizekalı değildirler fakat mal oldukları gerçeği yadsınamaz. insan ilişkilerinde başarısız, burnu kafdağında, ukala tiplerdir. maaşını alıyosun bu tribin kime diye sorulasıdır. aldığın para helal olsun, yaptığın iş hiç de kolay değil. ama kimse senin o pislik suratını çekmek zorunda değil.
cok calismayla alakasi yok, meslek olarak bakariz biz 1. siniftan beri. sevme ve isteme duygularini ister bu meslek. sosyal yonleri de sanildigi kadar kotu degil. siz sadece lise yillarinda bizi gordugunuz icin oyle dusunursunuz.
tıp okumak için gecelerini gündüzlerine katıp, yemeden içmeden kesilip, hiç durmadan ders çalıştıkları için olası bir durumdur. zihin çok yoruluyor. ama sonunda bu yoruluşun ve yoğun çalışmanın meyvelerini topluyorlar. doktorluk sağlık bana göre kutsal meslekler arasındadır. ama yine de gerizekalı kelimesi ağır kaçıyor sanki.