tıp okumanın o kadar da zor olmaması

entry12 galeri0
    1.
  1. Tıpı zorlaştıran hocalardır. Hata yapılmamalı bazı mesleklerde. Tıpta bu yüzden zordur. Zorlanmalıdır öğrenci. Canlı ile uğraşan her meslek zordur.
    4 ...
  2. 2.
  3. Bi tweet vardı sizin vize notu diye çalıştığınıza tıpçı tramvayda okula giderken çalışır diye.

    Ama ben bilmem, zor diyolar. Biz öyle duyduk.
    2 ...
  4. 3.
  5. Ondan sonra ülkede neden başarılı kişi yok.

    Kendini geliştirmek denilen bir şey vardır. Bence belli bir tekrar ile zaten her şeyi halledebilirsin zamana yayarak.

    Ama okulu bitirdikten sonra mal gibi iş yaparsın. Ondan sonra ülkede tonla mal doktor yetişiyor.

    Daha bir hastalığı tespit edemeyip insan öldüreninden hiç bir şey bilmeyen tipine kadar doktor yetişiyor.

    Bu kişiler sadece tıp alanıyla sınırlı değil her alanda var.
    1 ...
  6. 4.
  7. Pek bilinmeyen gerçektir. ilk üç sene devam zorunluluğu yoktur sadece labaratuvar derslerine gidip sınavları verip geçebilirsiniz. 4 ve 5 hastanedesinizdir staj alırsınız devam zorunluluğu vardır ama stajları geçmek kolaydır. 6. Sınıfta intern Doktor olarak çalışırsınız. Yorucudur ama tus da çalışmazsanız sınav derdiniz yoktur. Tus konusuna gelince kimse size zorla tus çalış demiyor kendi tercihiniz. Bu arada 6 yıla takılmayın en iibf ve mühendislikler hazıtlıkla 5 yıl zaten. Uzmanlık okumazsanız ayda 6 bin tlye toplum sağlığı merkezinde veya 7-8 bine aile hekimi olarak çalışabilirsiniz. Ben faha çok kazanmak isterim derseniz acilde 8-9 bine çalışırsınız. Tus kazanim asistan olim derseniz 6-7 bin civarı maaşla dört sene asistan olarak çalışırsınız. Her memuriyetin mecburu hizmeti var sadece tıpın değil. iyi tercihler yaparsanız doğu hizmeti yapmadan batının kırsalında da mecburunuzu yaparsınız. Yok tıp zor 15 sene okuyosunuz falan diyenlete inanmayın. istiyorsanız yazın.

    Edit: türkiyede en zor beş üniden biri denen Çukurova tıpta okudum.

    Edit 2: benim lisede en sevdiğim ders biyolojiydi ve iyi de yapardım. Ygs fen komple fulldü lys biyoloji 1 yanlıştı. Tıpın tüm dersleri biyoloji. Biyolojiden çakmayıp mat çözerek gelenler zorlanıyor tıpta.
    17 ...
  8. 5.
  9. Bu arada gidip uzmanlık okuyan üstüne yan dal yapan insanları umursamayın. Kendi seçimleri. Uzmanlık okuyabilirsiniz okuma lafı yanlış aslında asistan olarak 6-7 bin maaşla çalışıyorsunuz.
    2 ...
  10. 6.
  11. fakülteye bağlıdır. benim okulum kolay olarak bilinir hacettepe zordur uludağ zordur örneğin.
    3 ...
  12. 7.
  13. Sonra da hayatlarımızı bunlara emanet ederiz.
    9 ...
  14. 8.
  15. Tıp okuyamayacakların atıp tutmasıdır, hadi ordan!
    4 ...
  16. 8.
  17. Ot gibi okursan 4.0 ile bile geçebilirsin. Eğer akademik kariyer, sosyallik veya ikisini birden eklemeye kalktığında hayatına gerçekten işler iğrençleşiyor. Normal bir üniversite öğrencisinden daha az zamanımız var.
    2 ...
  18. 9.
  19. bizim oğlan gün geçtikle zorlaşıyor, deyip duruyor. ben derece yapan cnm arkadaşımı tutuyorum.
    1 ...
  20. 10.
  21. Üniversitesine göre değişen durum. Kimi ünide vizede 80 üstü alınca finallere girmeme durumu var. Lakin tıp okumak kolay da olsa zor da olsa emin olduğum bir gerçek var en zoru tıpı kazanmak.
    2 ...
  22. 11.
  23. zorluğun tanımı değişkendir. tıpta zor olan şey sürekli okumaktır. kafanızı kitaplardan kaldıramazsınız. sorumluluğu büyük meslektir çünkü. bilgi eksikliği gidermek diye bir şey yoktur. sürekli bilmek ve takip etmek zorundasınızdır. genel cerrah bir tanıdık, böbrek ameliyatına girmeden bir gece evvel oturmuş eski tıp fakültesi notlarına gömülmüş filan. o zaman anladım doktor olmanın zorluğunu. paronayaklarla uğraşmak kadar zoru yoktur ve insan en çok hayatı tehlikedeyken paronayaklaşır. hee bir de mide gerekiyor tabi. bir kere arkadaşın anatomi labına girmiştim. 10 dakika dayanamadım çıktım. doktorluk, karakter mesleğidir. sabır gerektirir, disiplin gerektirir, sorumluluk duygusu gerektirir. geceniz veya gündüzünüz yoktur. ne zaman size ihtiyaç duyulacağı hiç belli değildir. dünyanın bin bir türlü haline ayak uydurmak gerekir. dolayısı ile, evet tıp okumak, üniversite dersleri açısından bakıldığında belki de zor değildir. hele ki mühendislik eğitiminde verilen matematik, fizik tarzı derslerin zorluğuna yaklaşamaz bile lakin mühendis olduktan sonra üniversitede gördüğünüz pek çok dersi hatırlamazsınız bile ama tıpta böyle bir şey yok, her satırı, her bilgi kırıntısını hatırlamak zorunludur. tıp eğitimi sadece başlar ve mesleği sürdürdüğünüz sürece de devam eder. tıptan mezun olmak diye bir şey yoktur. tıptan, emekli olduğunuzda mezun olursunuz.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük