tıp okuyup milleti aşağılayan ego sahibi karaktersiz kimsedir.Bu ülkenin geri kalmasının nedeni tıpa çok fazla değer vermesi.Zaten önemli tıpçılarda Amerikaya beyin göçü olarak gitmektedir.Ülkenin ileri seviyeye gitmesi için mühendisliğe daha fazla değer vermesi gerekir
tüm sözlüğü aydınlatan söylem.
şöyle ki; okuduğun bölüme göre okulunun üniversite olup olmadığına karar verildiğini cümle alem öğrenmiş oldu.
yazar arkadaşa aferindir o zaman...
hayat ve hayal dünyası tıp alanından ibaret olan ve diğer bölümleri hiçe sayan tıp öğrencisi olması muhtemel olmayan tıbbı teğet geçen ergen kişi düşüncesi.
Tıp okuyan öğrencinin okumayanlara büyüklenip Nihihi siz de üniversite mi okuyorsunuz, nihihi dediği durumdur. Acınasıdır. Evlat ben sana tıp okuyamazsın demedim polemik yaratamazsın dedim. *
tek zor bölümün tıp olduğunu sanmak kadar kötü bir durum değildir. muayene için gittiğim göz doktorunun hangi bölümde okuduğumu öğrendikten sonra dehşete düşüp "ooo işin çok zor, o bölümde okuyup da gözlerinin kör olmadığına şükret" gibi cümleler sarf etmesinden sonra umrumda olmayacak durumdur. tıp okumuş bir insan bile zor diyorsa öleyim ben.
türkiye deki statik tıp okulllarında okuyup bununla övünen eksikleri olduğunda aşırı ders çalışmaktan ve fazla nöbetten şikayet eden hatalarını sürekli bunlarla bahane eden dünyanın en yalancı meslek gurubudur o tıp puanını alıp ta mühendislik gibi gelişme gösteren bir bölüm seçmeyenlere de ayrıca acıyorum.
efendim şöyle ki;
birkaç algoritmayı ezberleyip,
rutinde aynı şeyleri tekrarlayan,
aldığı eğitim ile bir takım kararlar vermeye çalışan,
çoğu zaman güvenemediğim insanlardır. (bunlar tıp öğrencileri)
bir de bunun yanında güvendiğimiz, canımızı teslim ettiğimiz, bizden biri olan, deneyimli
yukarıda ki başlığı açmayacak kadar zeki olan doktorlarımız var ki onları gerçekten seviyorum.
fazla artistliğe gerek yok. her bölüm kendi içinde bilgi barındırır. eğer basit olarak
algılanıyorsa bence boş zamanlarınızda arıcılık veya sebzecilik felan okuyun.
kafasında bu düşünceyi taşıyabilen bir insanın ömrü boyunca tek başarabildiği şey üniversite giriş sınavı denen şeyde yakaladığı başarı olacaktır. acı ama gerçek. biz tıp okumayanlar nasıl derler, hah! okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır. evet evet tam olarak bu.
Demek ki bu dünyada sadece doktorlara ihtiyaç var diye düşündüren durum. O zaman bir mimarın, mühendisin, öğretmenin, kimyagerin, biyoloğun vs. tıp okuması yeterlidir. onlar üstün zekalarıyla bu işlerin üstesinden de gelirler.
tıp okumayan da üniversiteyi okur ama tıbbiyeli gibi daha okurken içten içe düşünsel olarak pozitif ayrımcılıkla baş etmek,hastanın hasta yakınının vicdani yükümlülüğünü hissetmek, o hastane koridorlarında insanların gözlerindeki korku-umut varlığını fark etmek,... gibi "ufacık" "küçücük" şeylerle karşılaşmaz sadece.