türköne ye atatürk e hakaret davası açılması

    6.
  1. özde değil sözde demokrasilerde olabilecek bir olaydır. demokratik bir üülkede atatürk'ü eleştirmek gayet normaldir.
    2 ...
  2. 2.
  3. burası türkiye,
    kemik yaşı 17 çıkarılıp, beraatine karar verilebilir.
    sanki onların hoşuna gitmiyor! bu şekil şerefsizce davranışlar!
    2 ...
  4. 5.
  5. bir zamanlar Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kuruluna atanan kişi için açılan davadır.

    kimin hangi masa üzerinde elde hangi zille oynadığının, kadrolaşmak nedir diye canlı yayın dersi verdiğinin kanıtıdır.
    1 ...
  6. 8.
  7. akıl ve fiil ehliyeti olması durumunda deliller doğrultusunda ceza alması kuvvetle muhtemel.

    edit: atatürkü koruma kanundan haberdar olmayan insanlar, atatürk e hakaretin düşünce özgürlüğünü savunmaları çok ironik, yarın bu kanunu da kaldırırlar rahat rahat söversiniz, siz atatürk e sövünce bir şey olmuyor, biz size orospu çocuğu desek anında hakaret davası açarsınız.
    1 ...
  8. 7.
  9. o degil de bu kadar model adam hangi ara ve hangi zihinsel iklimde yetisti pitrak gibi sacildi ortaliga onu merak ettiren hadise. Türköne bir tanesi sadece bunlarin hangisini sayayim.
    1 ...
  10. 10.
  11. haklı eylem. kimse atatürk ün ideolojisine faşist diyemez. beğenmek zorunda herkes.
    çünkü düşünce özgürlüğü var. ileri demokrasi de vardı , gerçi o çok ilerlemiş şimdi yok.
    0 ...
  12. 9.
  13. insana nasil bir ulkede yasiyoruz arkadas ya diye dusundurur. bir insan bir insani elestirdi diye dava yer mi arkadas. boyle ozgurluk mu olur. boyle demokrasi mi olur?
    1 ...
  14. 1.
  15. aslında gerçek özgürlüğün imkansız olduğunu gözler önüne seren bir örnektir. ali şeriati'nin dediği gibi: gerçek özgürlük mutlak özgürlükle dost olmaktan ibarettir.
    0 ...
  16. 12.
  17. ÜLKEDE MEVCUT OLAn yasalardan kaynaklı bir durumdur.

    atatürk'ü koruma kanunu olduğu gibi, dini değerlere de hakaret etmek suçtur bu ülkede. çünkü kimse kimseye saygı duymamaktadır. bu başlık altında yazılanlar bile buna kanıttır. biri diyor iyi olmuş, ceza alsın, diğeri diyor sen de benim dinime küfrettin sen de ceza al.

    malesef eleştiri ve hakareti ayıramıyoruz memleket olarak. benim yaptığım bir eleştiri, diğerinin hassas bir konusu ise hakaret olarak algılayabilir. ya da ben eleştiri yaptığımı sanıyorken, dozu kaçırıp hakikaten karşımdakinin değerli saydığı bir takım hususlarda eşeğin amına suyu kaçırmış olabilirim.

    milletçe empati yoksunu olduğumuz ve takım tutar gibi ideoloji savunduğumuzdan dolayı eleştirilere de kapalıyız. sanıyoruz ki, bizim inandığımız kişi veya değerler asla tartışılmaz, salt doğrudur. karşımızdakinin buna nasıl inanmadığına bile hayretler içerisinde bakmaktayız.

    eleştiri yapmayı bilmeyen toplumlarda, sansür, yasak elbette mevcut olmalıdır ki, insanlar kutuplara ayrılıp, karışıklık çıkmasın. biz ne zaman eleştiri ve hakaret arasındaki mesafeyi öğrenirsek, o zaman bu yasaklar anlamını yitirecektir.
    0 ...
  18. 3.
  19. düşünce özgürlüğünü nereye koyacağız. düşmesinin umduğumuz dava.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük