türkçeye neden önem vermeliyiz

entry15 galeri0
    1.
  1. yazar olmayan ekmeğini türkçeden kazanmayan kişi söylemi pekte haklıdır türkçeye çok önem verince nolacak sorarım size?
    2 ...
  2. 2.
  3. anlatsam anlamazsın çünkü yüksek ihtimal türk değilsin demek istediğim yazarın önermesi.
    2 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. --spoiler--
    Dil , bir ulusun aynasıdır. Bu aynaya baktığımız zaman , orada kendimizin gerçek yankısını görürüz.
    --spoiler--
    (bkz: SCHiLLER)

    en basitinden "ßéN şoyhLé ßi yhazı yhazshaM", nasıl bi' embesil olduğum gayet açık olur değil mi?!
    4 ...
  7. 5.
  8. sağda solda taşşak malzemesi olmamak için.
    derdini iyi anlatabilmek için.
    mensubu olduğun kültür varlığını, ancak sağlıklı bir dille devam ettirebileceği için.
    etrafındakilerle sağlıklı anlaşabilmek için.
    okuduğunu adam gibi anlayabilmek için.
    ağzın iyi laf yapsın diye. bak asıl burası seni ilgilendiriyor genç adam. kadınlar kelimeleri iyi kullanabilen, eğip bükebilen adamları severler. daha çok sevişebilmeni, daha az 31 çekmeni sağlayabilir bu durum.
    2 ...
  9. 6.
  10. dilin ne kadar önemli bir değer olduğunu idrak edemeyenler için önemsiz bir kavramdır.

    Dilim döndükçe türkçenin biz türkler için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yeltenmek istiyorum. Öncelikle bilgiden bahsetmek istiyorum. Bilgi bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için edinmesi gereken en önemli şeydir. Kısacası bilgi insan bilinciyle dış dünya nesneleri arasında kurulan bağdır. Bilgiyi doğada hazır olarak bulamayız. Bilgiyi biz insanlar üretiriz. Bilgi duyularla ve algılamayla elde edileceği gibi bilimsel yöntemlerle de elde edilebilir. Neyse bilgi detayına bu kadar girmeye gerek yok aslında ne olduğunu söylemek yeterli. işte biz bilgi üretmede kullanacağımız kavramların hiçbir bulanıklığa neden olmaması için onları kendi yarattığımız anlamlarını açık seçik bildiğimiz sözcüklerle belirtmemiz gerekir. işte bu noktada o toplum için kullanılan dilin önemi ortaya çıkar. Ve bu olay özdeş bilgiyi başkalarına aktarmamız içinde geçerlidir. Çok uzatmadan temiz türkçe olarak öğretilmeyen bilgi, anlamını tam kavramadan güçlükle ezberlenir, aktarımında güçlük çekilir, böyle bilgiden yeni bilgi üretimine geçilemez. bilgi üretemeyen toplum çağ dışına itilir her geçen gün uygarlık yarışında biraz daha geride kalır. demek oluyor ki, kavramlann türkçe sözcüklerle belirtilmesi bilgiyi öğrenmek aktarmak, gerekse yeni bilgiler üretmek için eşdeyişle çağdaş uygarlığa erişmek için kaçınılmaz koşullardan biridir. Türkçeye önem vermeyi reddeden kişi için bu açıklamalar belki biraz yabancı gelebilir anlayabilecek kapasitede olduğunu sanmıyorum ama basit bir örnek daha vereyim belki buradan anlar. Git bakalım türkçe değilde tamamen yabancı dilde eğitim veren bir kurumda eğitim almaya çalış. o ikinci ve sonradan öğrendiğin dili ne kadar iyi bilirsen bil türkçe alacağın eğitim kadar verimli olmayacaktır. kısaca anlatmak istediğim bu. Sadece bu değil tabiki dil kültür, kültür yozlaşması vb konularda da etkilidir benim değindiğim sadece bir konu varsın gerisini siz düşünün.
    1 ...
  11. 7.
  12. daha iyi iletişim için olabilir.
    insanın sözcükleri kullanış biçimi çok önemlidir efenim, küçümsemeyin.
    0 ...
  13. 8.
  14. 9.
  15. öncelikle herhangi bir nesneyi, olguyu ve düşünceyi doğru algılayabilmek ve yorumlayabilmek için dile ihtiyacımız var. dilimizin zenginliği ölçüsünde farkındalığımız artacaktır. her türlü iletişim ve etkileşim sürecinin hem başlangıcı hem de ürünü olan dili, yani türkçeyi hakkıyla kullanmak önemlidir efendim.
    0 ...
  16. 10.
  17. ortaokulun, lisenin, üniversitenin ilk türkçe- türk dili dersinin vazgeçilmez konusudur. önce 'iletişim nedir', sonra 'dil nedir', sonra 'türkçenin önemi', sonra da muhakkak 'dükkanların yabancı dildeki isimleri' tartışılır.
    0 ...
  18. 11.
  19. "ben" olabilmemiz, "biz" olabilmemiz için.
    2 ...
  20. 12.
  21. çünkü;dili olmayan milletlerin kültürlerini,dolayısıyla milli varlıklarını sürdürmeleri oldukça zordur.
    0 ...
  22. 13.
  23. anayasamızın ilk üç maddesinden biri dilin değiştirilemez olduğudur. bir milletin bayrağından sonra gelir dili. bir dili iyi kullanmak ve onu olumlu yönde geliştirmek, sahip olduğu bayrağın altında vicdanıyla sahip olduğu bir görevdir.türkçe'nin gerek grameri, gerek atasözleri, gerekse deyimleri her türk insanı tarafından bilinmeli, yayılmalıdır. örneğin ingilizce'nin son zamanlarda globalizm dünyasında son derece revaçta olmasından dolayı, türk insanının da en ufak bir ünlemi bile ingilizce kelimeler aracılığıyla vermesi, özentiliğin ve kendi ülkesine saygısızlığının, kültürüne vurduğu ketin göstergesidir.
    1 ...
  24. 14.
  25. 15.
  26. keşke öztürkçe konuşsak. hiç arapça, farsça, osmanlıca, fransızca, ingilizce, latince kelimeler kullanmasak. ne güzel olurdu o zaman. bi düşünsenize. yozlaşmamış bir türk toplumu. bütün mağaza tabelaları türkçe. rengarenk.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük