türkçenin bilim ve felsefe dili olmaması hurafesi

    1.
  1. Tam bir zırvadır.
    Dil devrimini eleştiren Mustafa kemal'e nasıl karşı duracağını şaşırmış, kendi pokluklarını Ata'nın üstüne yıkmaya çalışan bir siyasetçinin yalanlı dolanlı siyasetidir.
    Kusura bakmayın ama Türkçe en mübarek en güzel dillerden birisidir. Bilim yapan dil değildir felsefe yapan dil değildir.
    Bilimi ve felsefeyi yapan insandır. bir b.k varmış gibi her yıl değişen kitaplar eğitim felsefesi ve eğitime bakış, öğrenen ve üreten gençler yerine, öğrenmeyen üretmeyen öğrenmeye zorlanamayan değerlerden Bir haber bir gençlik hedefleyen hükümet kendi pisliğini dil devriminin üstüne atarak konuyu dilimizin yetersizliği gibi bir saçmalığa bağlayamaz. Yuh yani!
    4 ...
  2. 4.
  3. Ulan ya önce bu ülkede bilim ve felsefe yapalım da dili sonra düşünelim.
    2 ...
  4. 2.
  5. Eğer bilimi ve felsefeyi kendi dilinizi kullanarak yaparsınız başkaları sizin dilinizi öğrenmek, çevirmek ve anlamaya çalışmak zorunda kalacaktır.
    Sorun dilde değildir, bilim yapmaktan aciz toplumda, bilim yapmaya teşvik etmeyen sistemdedir.
    1 ...
  6. 9.
  7. yazarlar gerekli açıklamayı yapmış ,bize artılamak düşüyor dediğim tespit.
    1 ...
  8. 7.
  9. dili bırakın elinin altında internet varken bile cahil kalabilen idiotlar hala "arapça olsa oho uzaya çıkmıştım ben" diyenler var. bu çağda cahil olabilmek mucize.
    0 ...
  10. 6.
  11. Tam anlamıyla hurafedir. Çünkü geçmişte türkçenin bilim ve felsefe dili olarak kullanıldığı dönemler olmuştu. Sen zaten çoktan olmuş bir olaya olamaz dersen sana gülerler.
    0 ...
  12. 10.
  13. türkçe ile felsefe yapmak çok zor. platon ve aristo gibi antik yunan düşünürlerinin felsefesini anlamak türkçe üzerinden kolay ama gel gelelim heidegger, nietzsche, wittgenstein gibi filozofları anlamaya gelince iş, türkçe yetersiz kalıyor. birçok terim türkçeye çevrilirken anlamsızlaşıyor ve karşılığını bulmuyor.

    buna neden olan türkçenin yetersizliği değil. bu topraklara felsefe ile ilgilenilmemesinden kaynaklanıyor osmanlının hakim olduğu dönemler boyunca. Dini açıdan tasavvuf devam etmiş onada bir çeşit felsefe demek mümkün ama filozof diye adlandıracağımız kimse çıkmamış gün yüzüne.
    0 ...
  14. 12.
  15. türkçe bilimsel dil olmaya en uygun dildir. sondan eklemeli olduğu için. bunu tüm dilbilimciler kabul ediyor. bilim dili matematiktir. az oktay sinanoglu okuyun. (bkz: oktay sinanoğlu)
    0 ...
  16. 5.
  17. zamanında sucukçu muhasebecisinin köpürttüğü bir hurafedir.

    (bkz: türkçe yetersiz bir dildir/#26153246)
    1 ...
  18. 11.
  19. gerçekten de hurafedir. tescilli delilerin sistematik olarak kuyuya attıkları taşlardandır. bir boktan anlamazlar, insan değildirler, yılların birikiminden bihaberdirler. ama her allahın günü cahilleri besleyecek, akıllıları zıvanadan çıkaracak boş laflar ederler.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük