türkçemizin bozulmasının sebebi mustafa kemal dir

entry10 galeri0
    ?.
  1. neticede türkçemize ilk fransızca kelimeleri sokan atatürk'tür. bu yüzden suçu yeni nesil gençlerde aramayın, onların atalarında arayın.

    ilahi paşam.
    1 ...
  2. ?.
  3. (bkz: emo)
    (bkz: xd)
    (bkz: uff sana ne be slk)

    türkçe olan ama anlaşılmayan kelimelerde mi fransızca diye akla getiren başlık. garip olmuş.
    1 ...
  4. 1.
  5. 2.
  6. saçma bir önerme. türkçede her zaman alıntılar oldu. yüzyıllarca doğu alıntıları girdi dilimize. sonra da batı alıntıları girmeye başladı. cumhuriyetten önce oldu bunlar. hangi dilin edebiyatından etkilenildiyse o dilin sözleri de yer etti dilimizde.
    0 ...
  7. 3.
  8. evet hayatının büyük bölümünü türkçeye fransızca kelimeler sokmaya çalışarak geçirmiş arada bir hobi olarak ülke kurtarmış devrimler yapmıştır. yoksa kendisi çok büyük bir dil bilimcisidir (!).
    3 ...
  9. 4.
  10. ''yanlıştır '' denmeli mi?'' türkçemiz mustafa kemal' den çok önce bozulmuştu, dilin bozulması yalnızca fransızca kelime girmesinden ibaret değildir'' denmeli mi? sorularını kafada döndürten, sinir kat sayısı yükselten fikirdir.

    (bkz: eğitim şart)
    0 ...
  11. 5.
  12. ülkeye latin alfabesini getirip yeni bir türkçe oluşmasına katkı yaptığı değil de dile soktuğu fransızca kelimeler dikkat çekiyor. neresinden tutup da eleştirsem havası sezmiyor değilim. ayrıca bir fransızca kelime eğer objeyi tam olarak anlatıyorsa. mesela pantolon dediğimde 5 yasındaki çocuk da pantolonun ne olduğunu anlıyorsa bu dilin bozulması anlamına gelmez. hazırda var olan kelimenin dilimize oturmuş olması anlamına gelir. misal ayakkabı tamamen türkcedir. ama pantolon yerine ne denebilir ki. bacakbezi. götkumaşı. dizörten. bunlar saçma olurdu. ki dilimizde osmanlı zamanından kalma tonla arapca farsca osmanlıca kelime var. neden millet olarak iki ingilizce kelimeye takılıyoruz. önemli olan konusma dilinin aptallaşmaması. işte o zaman türkçe bozulmuş olur. ağzını yamulta yamulta fok balığı taklidi yapanlardır türkçemizi bozanlar.
    4 ...
  13. 6.
  14. lisede edebiyatı 1 olan kişi söylemidir.
    0 ...
  15. 7.
  16. her dil göçebedir. farsçadan, dilimiz müslümanlardan bolca bolca kelimeler aldığı gibi, atatürk'ün yaşadığı dönemde de fransızca, italyanca ve bazı diğer avrupa ülkelerinden kelimeler alarak beslenmiştir.

    (bkz: yunus emre türkçesi)
    (bkz: divan edebiyatı)
    0 ...
  17. 8.
  18. bahsedilen türkçe, türkiye türkçesidir. hiç konuşmaya gerek bırakmayacak bir sorum var: türkiye'nin kurucusu kimdir? teşekkürler. ayrıca atatürk'ü savunan veya atatürk'ü seven kişilere hakaret etmek size bir şey kazandırmadığı gibi, bizden de hiç bir şey kaybetmettirmez. unutmayalım ki, köpekler kızdıklarında havlayıp ısırıyorsa, köpekliğindendir. konuya dönecek olursak; türkçe, altay dillerinin kollarından birisidir. gerek orhun yazıtları, gerekse göktürk hitabelerinde öztürkçe kullanılmıştır. ilk sözlük ise divanü lugati’t-türk(türk lehçeleri sözlüğü)'tür ve kaşgarlı mahmut tarafından yazılmıştır. tarihimize bakacak olursak, osmanlı impatorluğunda konuşulan dil osmanlı türkçesidir. bu türkçe; arapça, farsça, yunanca ve tatarca dillerinden fazlasıyla kelimeyi lugatında barındıran bir türkçedir. ayrıca yazı dilinde kullanılan harfler de osmanlıcadır. daha sonra osmanlı impatorluğunun yıkılıp, yerine türkiye cumhuriyeti'nin kurulmasıya birlikte 1 kasım 1928 tarihinde, türkiye cumhuriyeti kurucusu mustafa kemal atatürk tarfından yapılan harf devrimi ile birlikte latin harfleri kullanılmaya başlanmıştır. türkiye cumhuriyeti'nde kullanılan dil türkiye türkçesidir. türkiye cumhuriyeti'nin kurucusu mustafa kemal atatürk'tür. hoşunuza gitmediği için üzgünüm ama türkçemizi bozmak ile eleştirdiğiniz, içip içip nara atmak ile eleştirdiğiniz atatürk eğer olmasaydı. şu anda buraya bir 'fuck off' yazardım ve hepiniz çok daha net anlardınız. daha fazla söze gerek olduğunu sanmıyorum. saygılarımla.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük