Cinsiyet belirtmemesi zamirlerin, yoksul oldugunu göstermez dilin. Kültür ile alakalıdır bu.
Yani, şey gibi kelimelerin çok kullanılması da türkçenin kelime haznesinin yoksul olmasindan kaynaklanmaz, bilakis sizin kelime haznenizin dar olmasından kaynaklanır.
Günlük kullanılan kelime sayısının azlığından şikayet ediyorsanız kendinizinkini geliştirin. Arkadaşlarınızla konuşurken de kullanın onlar da öğrensinler.
Ahmet bican ercilasun'un başlangıçtan yirminci yüzyıla türk dili tarihi kitabının sonunda yer verdiği türk dili ve türk dilinin kronolojisi'ne göre başlangıcı m.ö. 3100-1300 yılları arasında yazılmış sümerce metinlerin içindeki ortak türkçe kelimeler olan dil.
tarihi kimi türkologlar ve linguistlerce m.ö 5000 lere götürülürken yazılı kaynağı olmadığı için en fazla m.ö 400-300 lere kadar gidebilen dildir
bana kalırsa m.ö 1500-2000 lere hatta 3000 lere kadar gider proto-türkçe yi de sayarsak
dünyanın en eski dilleri tamilce(dravit dilleri),sanskritçe,çince,eski mısırca,sümerce,elamca gibi diller kadar eski olmasa da tahmin ediyorum slav,cermen,baltık,ermeni dillerinden eskidir.
önceikle dil konusunda hassas bir insanim, türkce klavyem olmadigi icin harflerin hepsini dogru bir bicimde yazamiyorum ancak imla kurallarina kesinlikle dikkat ederim. Hatta özellikle ki ve de gibi ekleri ayiran insanlara daha bir sempati duyarim. Konudan cok sapmayayim. Türkceye dair sevdigim pekcok sey var. en basitinden bir cocukla muhatap olurken türkcede fiillerin ne kadar kolay oldugunu anliyorsunuz. Gel, al, ver, koy, yap, et vs. sebebi göcebe yasam tarzi olabilir mi diye düsünmeden edemiyorum.
Yetersiz olduğunu iddia edenler tarafından ingilizceyle kıyaslanan dil. Bir futbolcunun yeterliliğini ölçmek istediğinizde o futbolcuyu messi'yle mi kıyaslıyorsunuz?
Şimdi ise uzun soluklu cümleler kurmakta zorlanıyorum. Kitap okumayı bıraktım son 3-4 haftadır, üstüne üstlük hikayeler de yazardım onu da bıraktım. iyice edebiyattan falan koptum.