Tüm tercihlerimi yaptığım bölümdür. Çok büyük ihtimalle öğretmen adayıyım. Benim gibi bu bölümü okuyacak olan varsa ya da oluyo durumda olan varsa tavsiyeleri beni mutlu eder
Küçük yerleşim yerlerinde ingilizce öğretmenliği yapan öğretmenlerin okullarında ihtiyaç olması dahilinde yapabilecekleri öğretmenlik türüdür. Başka alanlar için farklı olmakla birlikte ingilizce öğretmenleri için alt alan için türkçe denebilir. Aslında düşününce çok mantıklı geliyor, eskiden hatırladığım kadarıyla türkçe derslerinde de yaptığımız aynı şeyleri de yapıyorduk; warm- up, text, comprehension questions, matching vs. Basit anlamda ppp(preperation-presentation-practice) farklı ne olabilir ki? Proje ödevi vs desek bile hepsi bildiğimiz şeyler, sonuçta herkes aynı şeyleri görüyor fakat eğitim bilimleri derslerinde gördüklerimizi saymıyorum, çünkü eğitim bilimleri sınavının çoğunu bölüm derslerinde öğrendiğim bilgilerle yaptım, yoksa piaget vs nin dil edinimi ile ilgili teorilerini acquisition dersi almasam o üstün körü eğitim bilgileri ile asla yapamazdım. Ancak bahsettiğim durum da ilk öğretimi zorlayabilir, ana dil ile ilgili öğretim nasıl oluyor tecrübe etmedim.
Okuduğum bölümdür. Açıkçası osmanlı türkçesi hariç bölümün dersleri kolay, bu yıl yata yata geçtik desem yeridir ama bölüm sosyal olmayı, topluluklara karşı hitabet gücünüzün yüksek olmasını gerektiriyor. Bir de bölüme sadece üniversiteye gelmek için gelmişseniz çok sıkıcı bir bölüm haline gelir, hiç çekilmez.
Liseden mezun olunca da yapılacak bir meslek değil. Sosyal hayatla en çok ilintili ders, kültür dersi sıfat, zarf öğretmekle bitmiyor o iş. Gazide oku gel konuşalım.
liseden mezun ol yine yapabileceğin bi öğretmenlik.
okulda bir sürü Osmanlıca dersi alırsın ama bir işe yaramaz.
azıcık sık götünü gir devlete yatışa başla.
hayırlı işler bol güneşler.
türk dili ve edebiyatının önünü kapatan alan bir bitemediler gitti.kpssde atanamamalar .
hayır formasyonsa onu biz de alıyoruz eksik gedik adamlar çıkarıyorsunuz buralardan
isim sıfat zarf bu kadar neyse sakin olmaya çalışacağım.
Su tercih doneminde adaylara asla ve kat'a tavsiye etmedigim bolumdur. okulda ne kadar angarya is varsa yaparsiniz. ustune ustluk odulleri filan da matematikciler alir.
imkaniniz varsa rehber ogretmenlik yazin, gencliginize yazik.
tanım:
din kültürü ve ahlak bilgisi gibi haftada iki saatlik bir ders varken zinhar dikkate alınmayan bölümün öğretmenlik kısmıdır.
yorum:
haftada 5 saat girersin bir sınıfa, bin bir türlü işle uğraşırsın, lafa geldi mi dil en önemli hazinedir, kutsaldır ama faaliyet kısmına gelince tırt der kalır.
tavsiye:
eğer bu yazıyı okuyan bir türkçe öğretmenliği heveslisi üniversite adayı varsa asla ve kat'a bu yola girmeyiniz. atanmanız ayrı dert sonrası ayrı.
bir zamanların en revaçta öğretmenliğidir. bugünlerde ise yıllardır dolu olan öğretmenliklerden bir farkı kalmamıştır. haftada 5 ders saati olan bir öğretmenlikte nasıl bu kadar doluluk var anlamış da değilim orası ayrı konu.
2011 kpss ye göre 89.2 puan ile bölümü kapatan, puanda rekora koşan bölüm. türkçe öğretmenliğine girebilmek için üniversite sınavında kaç puan alınması gerekiyor kılavuza bir bakın. bu bölüm öğrencileri TS puan türünde en yüksek puanı alıp yerleşiyorlar ama yetmiyor. kpssde de dereceye girmesi gerekli. türkiyede ilk 400'e girebilirsen atanırsın. yeni atanmış (atanabilmeyi başarmış) türkçe öğretmenlerine iyi bakın. onlar büyük ihtimalle öss ve kpss de derece yapmış, yapmak zorunda kalmış insanlar. umut, yine umut... umut olmazsa neyle yaşar insan?