emoların kullandığı şekilde kullanılmayacaksa bir sakıncası olacağını sanmıyorum. sanki kullandığımız harfler türk harfleri, adı üstünde latin alfabesi. bir de bazı durumlarda seve seve kullanıyorsun bu harfleri. kullandığımız, karşılığı olmayan bir dünya yabancı kelime varken mecbur kalıyoruz bazen. olmayan bir harfi kullanmakta zoruma gidiyor. bizim alfabeye uyarlasan kıroya bak nasıl yazmış o öyle mi yazılır diyorlar. çok dertliyim sözlük.
"ç, ş, ğ, ü, ö, k, v" harflerinin çıkması ile oluşan boşluğu doldurmak amaçlıdır sanırım. x in herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır sadece msn dilinde gülücük yapmaya yaramaktadır. varsın olsun. *
(bkz: ya sev ya terket)
dtp'liler q, w, x harflerinin türkçeye girmesini istiyorlar.kardeş bu böyle ya seveceksin ya gideceksin. beyenmiyorsan siktir git.
turkceye qwx zaten coktan girmişti.liseye yeni başlayan ve ya hayatında ilk kez telefon alan bir genc once msj yazmanın inceliklerini ogrenerek q w x kullanmaya baslamıştır.hatta bazıları $ sembolunu harf zannederek alfabeye harf yerine semboller sokmayı tercih etmiştir..ne mutlu türküm diyene
(bkz: bye bye türkçe) ve (bkz: alo türkçe neredesin ?) kitaplarının boşa yazılmadığını gösteren durumdur.interet sitelerinde tapılan yorumlarda kullanılan dilde bu harlere sıklıkla yer verilmektedir.
dtp nin başka bir hayalidir. hayallerini somutlaştırmaya çabalamaktadırlar ama , bu yalnızca çaba olarak kalacaktır . Atatürk ün de önemini sıklıkla belirttiği dilimize , türkçe ye biz bu ülkenin evlatları olarak her zaman sahip çıkarız.
elbet bir gün ab yolu kapanacak. eli kolu bağlı olan askerin polisin o elleri çözülecek. bu halk tekrar aydınlanacak ve özüne dönecek. bir gün uyanacak bu millet hiç bir zaman umudumu kaybetmedim. o zaman bunları istemeye yürek isteyecek işte. ben olsam bu malların yerinde, bu günlerin tadını çıkartırım. bir daha böyle boşbeleş isteklerde bulunma fırsatı, orada burada sayın öcalan diye ötme fırsatı ellerine geçmicek çünkü.
tarihte hiç bir zaman bu kadar nankörlük, şerefsizlik görülmemiştir. tarihte hiç bir azınlığın belirli bir kesimi, ülkesini, vatınını arkasından bu kadar hançerlememiştir.. hançerlerkende utanmadan bu milletvekili maaşlarını almıyorlar mı, asıl o beni deli ediyor. e be hayvanat o zaman o maaşı alma o kadar öterken. barış neymiş, demokrasi neymiş, w,q neymiş görecekler inşallah nankör insanlar, bu halk iradesiyle gösterecek.. ne zorluklarla kuruldu bu ülke, 3-5 çabulçunun lafıyla da yıkılmaz..
türk dili ve alfabesi elbet türkçe kalacaktır. ne kadar duyarsız olursak olalım,
ne kadar aptal olursak olalım,
şirketlerimize ne kadar çok ingilizce lakap takarsak takalım,
günlük konuşmamızda ne kadar çok türkçe dışı kelime kullanırsak kullanalım bu dil asla değişemez.
anayasa demiş ki Türkiye Cumhuriyetinin dili türkçedir.
dtp kaşındığın kadar kaşınacaksın bir gün.
(bkz: anani al git buradan)
MADDE 2. - Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. - Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı "istiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4. - Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
boyle de bir karsilik verilebilir;
(bkz: lan siktir git)
---
yazar yorumu: milletvekili olabilmek icin anayasanin en azindan ilk dort maddesinin bilinmesi zorunlulugu getirilmesini talep ediyorum. hayir yani bu ilk degil, kimi bayragin yonunu degistirmek istedi, kimi istiklal marsini kaldirmaya calisti, kimi resmi dile ek olarak kurtceyi onerdi, kimileri turkiye bayragi dedi.. aklinizi seveyim lan ben sizin.