türklerin özenti bir millet olması

entry10 galeri0
    10.
  1. 9.
  2. özenti olmayan millet yoktur fakat biz kendimizi ön plana çıkarmayı çok iyi biliriz bu durumlarda. diğer milletler açığını kaparken biz vermekten gurur duyacağımız durum.
    0 ...
  3. 8.
  4. Açık ve net ortada olan durum.

    Barcelona iyi gider hemen güçlünün yanında yer alırlar.

    M. Schumacher hep şampiyon olur herkes onları tutar.
    0 ...
  5. 7.
  6. ingilizlerin özenti millet olması kadar doğrudur. latin imparatorluğunun dinini (hristiyanlık), dilini (ingilizce'deki latince kelime sayısı, öz ingiizce sayıdan fazladır) benimsemiş bir millet ne kadar özentidir?
    0 ...
  7. 6.
  8. tarihte etkşileşim içinde oldukları diğer milletlerin geleneklerini benimsemişlerdir. çinliler, araplar, ruslar, vs vs. hatta onlardan bile olmuştur.
    1 ...
  9. 5.
  10. 4.
  11. her millet bir diğerinden etkilenir. etkileşim tabiatın kanunudur. baştan sona hiçbir şeyden etkilenmeden kendini oluşturmuş bir milet yoktur. yazmak için yazıyor işte.
    1 ...
  12. 3.
  13. hiç birşey üretmeyen, sanat, ekonomi, moda, teknoloji, alanlarından hiç birine yön veremeyen toplumun özenti olması çok doğaldır.
    2 ...
  14. 2.
  15. türklerin etkileşime girdiği her ulustan sadece etkilendiğini onları etkilemediğini zanneden zero brainleri görmemize sebep olmuştur. türkler etkilemiş , etkilenmiş sentez yapmış ve daha iyilerini ortaya çıkarmıştır. ne yazık ki payını alamayanlar ortalarda böyle dolaşıyor.
    2 ...
  16. 1.
  17. kabak gibi ortadadır kimse inkar etmesin şimdi. türkler etkileşime girdiği her milletin dilinden dininden yaşam tarzından etkilenmiştir. selçuklu fars özentisi osmanlı arap bizans özentisi türkiye cumhuriyeti batı özentisi uygurlar hint özentisi.
    ne araplarda zerre kadar bir türk etkisi görülebilir ne de iranlılarda. bakın, arapçadan türkçeye geçen kelimelerle türkçeden arapçaya geçen kelimeleri karşılaştırsak arapça türkçeye tur bindirir. kandırmayalım şimdi kendimizi. lokumla ayranla dünya kültürüne katkıda bulunulmaz.
    kimi milletler sanat olarak felsefi olarak bilim kültür olarak dünya tarihine yön vermiştir. ibni haldun un deyimiyle ifade edecek olursak türkler hadari değil bedevi bir millettir esasen. yerleşik hayata geçmesi bile 9. yüzyıla tekabül eder. evet, bizans ayasofyayı yaptırırken kisra sütunlar dikerken atalarımız uçsuz bucaksız steplerde at koşturuyorlardı.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük