Hilal taktiğini ve orduda onluk sistemini türkler bulmuştur, atları türkler evcilleştirmiş, zamanında 3 kıtaya hükmetmiş, hoşgörüsüyle ün salmış, türk kahvesi ve lokumuyla damakları tatlandırmış, yoğurdu bulup dünya mutfağına farklı bir tat katmış, atatürk gibi bir lider yetiştirmiş ve daha nicesi..
korkudan aydınlanıp rönesans ve reform yapan avrupalıyı korkutan osmanlı. 16 şanlı devlet. feodalizmi yıkan teknoloji ve zeka. ulan 2 defa çağ atlatmışız insanoğluna daha ne olsun ?
para üstüdür efenim. 17 euro tutan bir ürünü alırken 22 euro verip 5 euro almak istediğimde önce dolandırıcı gözüyle bakıldım sonra ''vay! iyi, mantıklıymış" deyip kahraman oldum. türkler gelmeyene kadar bulamamışlar fransızlar. teşekkür etmeliler.
ehliyet kemeri takmamak adına, uyarı sesini susturmak için üretilen aparat, yani yalancı emniyet kiti. bu tip pratik zeka konuları, son dk. projeleri. çoğu günü ve o anı kurtarmak içindir, kalıcı değildir maalesef.
-kültürel zenginlik. (bkz: yoğurt) (bkz: kilim) (bkz: çadır) (bkz: göçebe yaşam tarzı) (bkz: at binmek) at binmekten kasıt, ata eyer vurmayı icat edip yetmezmiş gibi üstünde ok atmaktır.
dünyaya adaleti getirmektir.
Hükmettiği topraklarda yüzyıllarca barış içinde yaşayan halklara sorun türkleri. Türkler o topakları kaybettikten sonra başlarına gelenleri de sorun.
watson crick dna sarmalı modelini ilk kez matematiksel olarak kanıtlamış ve bilim dünyasında geçerli bir tez olarak kabul görmesini sağlamıştır. bunu yapan kişi oktay sinanoğlu'dur.
bugünkü avrupa'yı ete kemiğe büren Rönesans istanbul'un fethi ile başlamıştır, Coğrafi keşifler ise Osmanlı'lara vergi ödemek istemeyen ispanyol ve portekizlilerin ticaret yolları ile oldu. Bugün balkanlar da asilime olmayan kavimler Türkler sayesinde dir.
ilk çağı bitirip orta çağı başlatması(avrupa hunları), orta çağı bitirip yeni çağı başlatması(osmanlı imparatorluğu), ibni sına nın tıp alanındaki çalışmaları.
Katkıları saymakla bitmez. En büyüğünü söylemek kafidir. Cebri keşfetmek yani doğanın anlaşılmasında ki temel yol olan matematiksel yaklaşıma basit geometri ve basit dört işlem dışında bir bakış ıçısı eklemektir.