altyapıyla alakalı bir şey, pratik zeka var ama bilgi yok, alet yapabilme zaten canlılardan insanlara bahşedilmiş bir özellik/lütuf. kısacası eğitim sistemi ve insan yapısıyla alakalı.
aptal yöneticiler yüzünden icat yapanımız da yerden yere vurulur ve eski köye yeni adet getirme derler. vizyon meselesidir bu kardeş, her adamda olmaz, olan da fazla yaşamaz. bakınız adnan kahveci.
türkiye'de böyle olan olaydır. Yoksa yurt dışında ne türkler var. Türkiye'de ne yeterli altyapı ne de bilime adanmış ödenek var. Kaç tane nano laboratuvarı var diye sormak isterim. Siz hala trt payı alın diyanete en büyük ödeneği verin. Helal olsun böyle devam edin.
yalandır efendim, ben gayet iyi icatlar yapmışımdır. geçenlerde leptobumun fan sisteminde arıza olmuştu, traktör gibi ses çıkartıyordu, geceleri çok rahatsız oluyordum sesinden yani, o derece diyeyim size... işte ben de bu sesi yok etme düşüncesine kendimi kaptıraraktan koyuldum yola... işlemciyi soğutucu fan sistemini komple söktüm ve eski leptobumun fan sistemini kesip biçerek işlemcinin bulunduğu ortama vidaladım yeni fan icadımı... eskisinden daha iyi oldu desem yeridir. demek ki neymiş, türkler de icat yapabilirmiş. aslında benimki bir icat değildi, var olan şeyleri değerlendirmekti. bunu başarmak çok güzel bir duygudur.
Beyin göçü, yetiştirilmesi için büyük kaynak gerektiren veya yetiştiği halde ilgisizlik ve
olanaksızlık nedeniyle bilim insanı, hekim, mühendis vb. gibi vasıflı insan gücünün daha
gelişmiş bir ülkeye göç etmesi.
devlet "ilgisiz" oldukçada hiçbir bok icat edemez bu ülke. Dünya'nın öbür ucundan insanlar gelir, fabrika kurar bu ülkede. Milletin roket yaptığı "bor" madeninden anca tabak yaparız.