baklava, 8 ağustos 2013 tarihinden beri ab komisyonu tarafından tescilli tatlımızdır. 2006 yılının bu dönemlerinde kültürünü korumayan ve yanlış önermelere kesinliklerle yaklaşan ikinci nesil yazarlara kapak olsun efenim.
türklerin zerre umursamadığı değerlerini saman altından götüren yunanlardır.
ağzımı açıp tek laf edemem şahsen. sen kendin bir baklavanın "türk" olduğunu cihana ispatlayamıyorsan, koskoca işletme sahibi olup da bir "türk tatlısı" reklamı yapıp dünyaya tanıtamıyorsan, elin yunanı baklavanı götürür. "biz ezdik onları bundan böyle her bokumuzu almaya çalışıyolar" tripleriyle de bir yere kadar kandırırsın kendini. soyar soğana çevirirler, elmanı armudunu alırlar, "ezikler!" diye bağırırsın
kızların, oğlanların penis vajina peşinde koşmaya devam etsin. kurtuluş yarrakta. yunan da götürür baklavanı kolbastını. ağlarsın.
sahiplenmedikleri bir atatürk kaldı. gerçi selanik doğumlu olması sebebiyle yakında onu da yaparlar.
biz kültürümüze sahip çıkmazsak olacağı budur.
(bkz: yemeyenin malını yerler)
gaziantep,meşhur baklavalarını patent enstitüsüne başvurarak tescillemesiyle yunanlılara ''babayı sahiplenirsiniz'' şeklinde bir gönderme yaparak bu sahiplenme olayını baklava bazında kapatmıştır.sırada rakı,lokum,tavla,halay...
tam da vakti zamanında koca izmiri eskiden bizimdi diye sahiplenmeye kalkan bir milletten beklenecek harakettir.
hayır al götüne sok zerre umrumda değil de kendi kültürüne nasıl uyduracaksın gölge oyununu.
e olacagi buydu. kendi malini sahiplenmezsen, elin sark kurnazi, bizans oyunlarinin usta ismi gelir sahiplenir. bunun en sekilli örnegi lokum dur. bildiginiz turkish delight.
sen koskoca 70 milyonluk ülke, bu urunun ismini turkish delight diye tanit ama patentini alma. sonra yunanlar üretsin, hatta afrika da bile turkish delight ismiyle lokum uretildigi cikti haberlerde. sen halen hicivlerde bulun. findik reklaminda t.ssaani gec. aganigis naganigis koyariz dedirt.
sirada cag kebabi, lahmacun, iskender kebabi, hamsi pilavi var tahminlerime göre. onlarida alirlarsa
(bkz: bi siktiris gidiris cayis koyisis)
özellikle de her yaz döneminde, bizim turizm tanıtım reklemlarına benzer veya bir nevi kopyasını sunmaları, katlanılamazdır. cnn international'da yayınlayan videoyu izlerseniz ne dediğimi anlarsınız. videoyu izlerken önce bir heyecanlanıyorsunuz, sanıyorsunuz ki ülkemizin tanıtım reklamı. sonundaki greece yazısını görünce şok oluyorsunuz. ya ben türkiye'de ya$amıyorum, ya da yunanistan türkiye'ye çok benziyor.
valla zamanında gelip adamların her şeyini sahiplenen bir millet olarak söz en son biz türklere düşer bu konuda. ayrıca dolma ha yunan yemeğiymiş ha türk yemeğiymiş ne fark eder? gavur icadı deyip de yemeyeceksen senin sorunun...
Bu konuda düşünrken biraz sağduyulu olmak gerekir. Mesela Zeytinyağlı dolmamızı aldılar diye feryat ediyoruz. Biz Türkler Orta Asyadan gelen göcebe bir kavimiz. Yunanlılar ise Ege'de bizden önce yaşıyorlardı. Yani zeytin ve Zeytinyağına muhtemelen bizden önce sahiptiler. Bizim Zeytinyağlı yemekleri Yunanlılardan öğrenmiş olma ihtimalimiz bana daha mantıklı geliyor. Bu da bence çok büyük bir sorun değil. Sonuçta Anadolu topraklarında onbinlerce yıldır yüzlerce farklı ırk, kavim, din ve insan yaşamış. Bunlarında birbirinden etkilenmesi gayet normal.
yıllardır iç içe yaşamış iki halk için normal karşılanması gereken bir durum.
rakının, dönerin, baklavanın tadını alabilmek için illaki onu milletçe sahiplenmemiz gerekmediği için boş bir genelleme, birakın adamlar orada uzoyla çakırkeyf olsun biz burada rakıyla.
ne değişir.
Selanik doğumlu olması nedeniyle Atatürk'ü de sahiplenmeleri an meselesidir. Yoğurdun, pastırmanın Türk olduğu tartışılmaz. Ancak gerçek, iki tarafın da birbirinden çok şey öğrendiğidir.