türkiyenin yunanistandan yüksek faizle borçlanması

entry10 galeri0
    ?.
  1. türkiye'nin uluslararası piyasalardan ekonomisi oldukça sıkıntıda olan yunanistandan yüksek faizle borçlanmasıdır.

    şaşırtıcı bir durumdur.
    2 ...
  2. ?.
  3. ?.
  4. olay çok kısaca türkiye'nin ekonomik durumunun daha kötü olmasından ya da hatalı dış ilişkiler politikalardan değil yunanistan'ın avrupa birliği torpilinden kaynaklanmaktadır. zaten nasıl kurtarsak diye düşünülen bir ülkeye avrupa birliği yüksek faizle borç aldırtmaz...
    2 ...
  5. ?.
  6. ekonomi kayırma ve korumacılığı asla kaldırmaz. bedelini öderler hemde ağır bir şekilde. zaman lazım tabi.

    e buradan türkiye nin çıkaracağı ders te az borçlanmaktır.
    1 ...
  7. ?.
  8. nedeni yunanistan'ın kayırılması falan değildir. yunanistan'ın durumu bizden kötü de olsa borçları uzun vadeli. türkiye'nin borçları ise genellikle kısa vadeli. yani biz birçok borçlanmamızı eski borcumuzu kapatmak için alıyoruz. bu refinansman olayı çok hassas bir çarkta dönüyor. o çarkta sorun olunca da 7 senede bir ekonomik kriz kapımızı çalıyor. yani türkiye'nin risk düzeyi oldukça yüksek. şu an yunanistan'a düşük faizle borç verilmesinin sebebi de batışını önlemek. her kriz dönemimizde aynısı bize de yapıldı. çünkü kimse bir ülkenin tamamen çökmesini istemez. milyon tane bela yaratır o durum dünyanın başına.
    0 ...
  9. ?.
  10. ?.
  11. nedeni yunanistan'ın kayırılması falandır!

    yunanistan'ın borçları neden uzun vadeli? ab üyesi olup euro bölgesinde yer alıyor olmasından dolayı, geçmiş dönemlerde nispeten düşük faizle daha uzun vadelerle borçlandırılmıştı yunanistan.

    peki yunanistan'a şu an düşük faizle borç verilmesinin sebebi nedir? yunanistan ekonomisinin çökmesini engellemek elbette. ab yunanistan'ın daha da fazla borçlanmasını engellemek için hibe ve çok uzun vadeli krediler bile verebilir. zaten aylardır yunanistan'a otofinansman öneriliyor, birliğe daha fazla yük olmamaları için. ab şu anda yunanistan'ı kurtarmak için birçok fedakarlığa hazır, zaten o yüzden yunanistan işi ağırdan alıyor. çünkü ekonomiyi daraltıp, tasarruf yapıp, birşeyler satarak kendini finanse etmektense birlikten gelecek hibelere bel bağlıyorlar.

    not: özellikle eklemek gerekir ki türkiye'nin borçlanma vadeleri de eskiye göre epey uzundur. yani borcu borçla çevirme oranı eskiye göre epey azalmış durumdadır...
    3 ...
  12. ?.
  13. şaşılacak bir durum değildir. yunanistan ın avrupa birliği üyesi olması bile yunanistan a bir güvencedir ve gelecek yatırımcılar bu güvence ile gelir. borçlanırken siyasi ve ekonomik istikrar çok önemlidir. şimdi hangi aklı başında yatırımcı binlerce sayfa darbe planının çıktığı türkiye ye düşük faizli uzun vadeli kredi verir ki. ülkede siyasi istikrar olmaması bir risktir ve borçlanma maliyetlerini de arttırır. ayrıca tabi şunu da eklemek gerekir ki yunanistan ile avrupa birliği aynı gemide. yunanistan şu an su alıyor. bilmem anlatabildim mi.

    yani türküz diye bize yapılan bir ayrımcılık yok. sermayenin dini milleti olmaz. senin de ülkende istikrar olsun 20 senede bir darbe olmasın ve bunu uzun süre koru sen de ucuza borçlanırsın.

    türkiye zamanla* yunanistandan daha iyi borçlanma potansiyeline erişecektir. ama bu hemen olacak bir şey değil.
    1 ...
  14. 16777215.
  15. eşitsizliğin en gerçekçi halidir...
    3 ...
  16. 0.
  17. türkiye'nin kendisini iyi anlatamamasından kaynaklanan durumdur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük