cumhuriyet rejimini daha tam anlamıyla özümsenememişken, daha cumhuriyet' de iktidar doğru düzgün denetlenemiyoken başkanlık sisteminde neler olacağını kimse kestiremez. kimse bana şimdi çıkıp iktidar denetlenebiliyo demesin, iktidar ne yaparsa yapsın devlet kurumları sesini çıkaramaz, muhalefette istediği kadar kıçını yırtsın iktidar bildiğini okur, ne yazık ki böyle bi ülkeyiz. sorarlar adama her boku yedikde başkanlık sistemi mi kaldı? diye. daha milyonlarca genç işsiz, eğitim sistemi berbat bi halde, üniversitelerin durumu içler acısı bilgi üretmekten başka her işe yarıyo; ama bizim siyasilerimiz kalkmış bunları çözeceğine başkanlık sistemini tartışıyo, ne yazık ki bizim koyun halkımızda bu tartışmanın peşine taklır gider, isteyen istediğini söylesin akp' de istediği an o sistemi getirir. çünkü tepki vermekten o denli aciziz.
Bunun için iranda rejim değişikliğinin nasıl gerçekleştiğine bakmak gerekir, iyi bakanlar sürecin çok benzediğini görebilirler olmadan oldu denmez ama oldukça benzer bir süreç,Bir çok kişi bundan 30 yıl evvel iranın bizden 30 yıl ileri bir devlet olduğunu dahi bilmezler.Şimdi mecliste bir grup ayrılmaktan bahsediyor bundan 10 yıl evvel bunu ağzına alanın kafasını uçuruyorlardı.Olmaz diye bir şey yok olura daha yakın görünüyor.
diktatörlük isteyen adam neden iki partili sistemden bahsedilsin deniyor başlığa yanıt olarak. ya ne olacaktı , ne diyecekti evet başkanlık sistemi getirip sadece kendi borumu öttürücem denilebiliyor mu ? şu an için bunu dile getirebilir mi? tabiki hayır ama bunun da zamanı gelecek. sizin başkanlık dediğiniz sistem bizde padişahlık olur sayın erdoğan.rejimi değiştirmek istediğini zaten biliyoruz rte'nin. ama dediği gibi alıştıra alıştıra yapıyor. bu millet yıllardır neleri hazmetti bunu da hazmeder. yıllar yıllar sonrada anlatırız bizim zamanımızda cumhuriyet vardı , atatürk'ün izinden giden insanlar vardı diye. uyanın be artık.
saçmalığın daniskası. Gerçekten duyanlar mabadi ile güler bu tür iddalara.
Yahu sizin yapacak başka bir işiniz yok mu? Yatıp kalkıp ne olacak bu ülkenin hali? Rejim elden gidiyor tarzı korkular pazarlayıp duruyorsunuz!!
Ne Türkiye ne de Rejim elden gdiyor!
Başkanlık sistemi en basit anlatımı ile şu; bir daha artık türkiye de koalisyon hükümetleri olmayacak,artık tek bir hükümet ve kabine olacaktır.Seçimi ya o taraf yada bu taraf kazanacaktır. Elbette ki adaylar olcak ama amerika da olduğu gibi ya cumhuriyetciler yada demokratlar kazanacaktır.
Türkiyenin rejim problemi yoktur. Yorumda malın biri bak başbakan eleştirilebiliyor mu diyor!
Bu gün bir "gırgır" dergisine bir "penguen" dergisine bak! oluyor mu olmuyor mu o zaman anlarsın!
Ya internette dönen ıslıklama geyikleri!!
Dostum sizin götünüz kaşınıyor gerçekten. Avrupa da en güçlü ekonomisin ama sen "hani benim cebimde param yok" sığlığı ile olaya bakarsın!
Paran değerli,ekonomin yolunda ve enflasyon sürdürülebilir durumda ama sen maymun gibi kafesinde "ahiahiai" diye zıplayıp duruyorsun..
cüret edilemeyecek olaydır. gazinin kurduğu bu ülke rejimi, ilelebet baki kalacaktır.
bazı kesim insanların, biz çok acı çektik rejimden mutlu değiliz, söylemleri sonucu sıkça dile gelen durumdur. darbe yıllarında, ülkücülerle, solcular idam edilirken, size ne oldu sorusunu akla getirir. şükürler olsun cumhuriyet rejiminde, inancımızı yaşayabiliyoruz.
aslında düpedüz atatürk'e , cumhuriyetçilik ilkesine , bu ülkenin atatürkçülerine başkaldırıdır. Her zaman yaptığımız gibi yine sesimizi çıkaramıyoruz. Çünkü bu düşünceleri yavaş yavaş beyinlerimize enjekte ediyorlar. Ülkeyi parçalara bölmek tabi ki daha kolay yönetme amaçlıdır. Hatta dış güçler tarafından daha kolay sömürülebilmektir. Böyle bir durumda zaten üzerimizde olan gözler yüzünden istanbul özerklik bile isteyebilir. Ayrıca bu yönetim tek kişiyi esas aldığına göre aynı zamanda diktatör bir rejimdir. Artık bu halk da eskisi kadar vatansever değil ya da zamanla bu duruma getirildiler. Burada atatürk'ün bir sözüne dikkat çekmek isterim : "tüm yönetimler kirlidir. Fakat bunlardan en az kirli olanı cumhuriyettir."
ortada bir ilginçlik olduğu kesin buradaki güzide arkadaşımız başkanlık sisteminden dikdatörlükten dem vurmuş ancak başbakan bu gün çıkmış iki partili parlemontadan bahsediyor. dikdatörlük isteyen adam neden iki partili parlemento istesin ki?
inanın tabi ki. bu hemde bir diktatörlük le birlikte gelecektir. içten içe artık insanlar sindirilmiştir. tv ler de hiç biriniz gördünüz mü hiç tayyip le dalga geçebilen bir mizah programı. önceden eceviti tansu çilleri yerden yere vuran bi sürü skeç ler yapılırken şimdilerde siyasilere dil uzatanın başına gelenler yüzünden kimsenin cesartide kalmamış. bu başka bi boyut. birisine istemediği birşeyi kabul ettirmeden önce onu sindirmek gerektiğini insan doğası gereği vahşiliğinden ötürü bilir. dönüp dolşıp her seferinde halkın iradesi ve halka soralım lafızlarını kullanmaktadır şahsiyet. neden mi o da çok iyi bilmektedir alternatifinin olmadıgını. geçmişinde başarısızlıklarla dolu muhalefet (bkz: devlet bahçeli) (bkz: Deniz baykal) ve daha tartışmayı bile bilmeyen (bkz: kılıçdaroğlu)insanlarla aynı kefede olduğunda gerçektende çürük olarak ayrılmış salçalık domateslerin içinde yine en diri duranı ve kendine güveneni bu.
son on yılda olduğu gibi eğer bu mevcut siyasi yapıyla devam derse bu ülke sonraki on yıllık dilimde yaşanacaklara katlanmak zorunda.
ve bu bahsedilen başkanlık ve eyalet düzeni geldiğinde ülkenin batısı daha çok sömürülecek dogusu daha çok teröristleşecek.
yazık.
erdoğan'ın başkanlık sisteminin kamuoyu tartışmasına açmasıyla birlikte adım adım gündeme gelen gerçektir.
hedef anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesi ve cumhuriyet rejimini kaldırarak türkiye'yi sona getirecek olan başkanlık sisteminin uygulamaya konmasıdır.