Kısa tanımı ile rejim; devletin yönetilme düzenini ifade eder. Bir ülkenin örf ve adetleri, gelenekleri, yaşanmış ve tamamlanmış hayatları rejimin oluşmasında etkili olmuştur. Devletin karakteri tanımı rejim için doğru bir tanımlama olacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti; cumhuriyet kimliğine kavuşabilmek için çeşitli aşamalardan geçmiştir. Nitekim; türk örf ve yönetim adetlerinde zaten cumhuriyet benzeri yapılaşmalar görülmekteydi. Buna örnek olarak kurultay yapılanmasını dikkate alabiliriz. Hakanın tanrı tarafından güç kusandigi inancı ise günümüzde halen türk toplumunun karakterine aykırı düşmemektedir.
Rejimlerde aslına uygun kalmak şartıyla sekil değiştirebilirler. Türkiye Cumhuriyeti; idari yapılaşma anlamında zaten ciddi rejim değişikliğine uğramıştır. Yönetim biçiminde değişiklik olmamak kaydıyla bu olguyu doğal karşılamakta gerekir. Zira rejimlerde kendini guncellemekte; var olan değerlerini koruyarak gelişimini devam ettirmektedir. Cumhuriyet sistemi bu anlamda zaten puzzle parçalarını birleştirmek gibi; yenilenmeyede gayet acıktır.
Bu soruya cevap olarak; cumhuriyetin kendi dinamiği zaten yeni rejimleri, ihtiyaçları karşılar nitelikte olduğu için, ölümsüz olacaktır. Kısacası cumhuriyet bir kere gelir ve ilelebet kalır. Özellikle kuruluş devresinde sekteye uğramazsa sağlam karakterli olarak yoluna devam eder. Bu yüzden Türkiye de rejim değişmez.