türkiyede içki kültürü

    1.
  1. Diğer birçok eylem gibi içki içmek (ya da içmemek) de politik bir eylemdir. içki içen seküler olduğunu gösterir, içmeyense makbul müslüman. Başka bir ayrım da kadın ve erkeğin içki içmesine toplumun bakış açısı olabilir. Erkek her konuda olduğu gibi istediği boku yer, yaramazlaştıkça erkek olur. Kadınsa bırak içki içmeyi, etek giyse laf olur.

    edit: biraz daha kültürel pratik olarak bakarsak da üç beş sap toplanıp şarabın başında arabesk dinleyip eften püften dertlenmek ve sarhoş olmak için içmektir yaptığımız. Kadınlarla erkeklerin beraber içki içtikleri ortamlar bildiğiniz gibi epeyce sınırlı. Bu yüzden pavyon diye bir kavram var yahu. Kadınla içmek istiyorsan pavyona gidiyorsun. Konsomatrislere para yediriyorsun.

    Şu anda bir aydınlanma yaşadım. Konsomatris Fransızca consomtrice'den gelir, dişil artikelli tüketici demektir. Bu pavyondaki kadınlar da rivayete göre içki üstüne içki isterler, sonra kol gibi hesap gelir, ondan mı böyle denmiştir acaba?

    Neyse, temennim içmek isteyen herkes ailesiyle, annesiyle, babasıyla, kız arkadaşıyla, arkadaşlarıyla sarhoş olmak değil sosyalleşmek için içsin, eğlensin.
    4 ...
  2. 3.
  3. götüyle içenler ve yobazlar nedeniyle yozlaşma içindedir. bir 50 yıl öncesi ve şimdi arasında bile dağlar kadar fark var.
    2 ...
  4. 2.
  5. 4.
  6. Sofra hazırlanacaksa rakı,

    Arabada içilecekse bira,

    Gırgırına içilecekse votka.
    0 ...
  7. 5.
  8. Turkiye'nin en degerli 10 markasi arasinda efes pilsen'in olmasindan mutevellit oyle bir kultur yoktur.
    0 ...
  9. 6.
  10. kışın birahanede yazın ise münferit yeşilliklerde bira tüketmektir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük