türkiye siyasetinin kutuplaşması

entry3 galeri0
    1.
  1. özellikle akp hükümetinin iktidara gelmesiyle yıllardır sesi kesilen susturulan bir çoğunluk konuşma ortamı buldu. bu da ülkedeki tek kutupluluğa büyük bir çomak soktu. şöyle oluyor aslında ülkede daha önce büyük görünen bir sağ zihniyet ve bunun yanında dinci solcu milliyetçi azınlıklar vardı. aslında hiç biri azınlık değil bazen parlayan uzak yıldızlar gibiydiler. sağ ise bir kaç partiye bölündüğü içinse oylar hiç toplanamadı. halk her zaman kime oy verelim sorusuna gündelik olaylarda parti liderlerinin tepkilerine bakarak oy verdi.

    tüm bunların sebebi halkımızın ne tam muhafazakar ne tam milliyetçi ne tam solcu ne tam sağcı olması.

    ancak akp bunu değiştirdi. çünkü hepsinden biraz biraz aldı. böylece %50 ye varan oy oranını toparlayabildi. kime oy verelim sorusuna en halkçı gözüken bizden gibi görünen bir parti cevap oldu.

    şimdiyse durum değişti. muhalefet kanadı antiakp adı altında birleşti. ne olursa olsun tam tersi söylenerek bir siaset oluşturuluyor. ben burada akp haklı yada haksız demiyorum. karşı çıktığım bir çok akp icraati var. ancak bu akp öyle bir şey ki her nabza uygun şerbeti var. tabiki de desteklediğimiz bir çok meseleyi de gündeme getirdi ve zaman zaman çözdü. solcusu da beğendi ve nefret etti sağcısı da milliyetçisi de.

    muhalif kanatsa buna uygun olarak kimi zaman sağ kimi zaman sol kimi zamansa orta yolcu takılarak aynı tarz savaş verdi. yani muhalefete laf atan arkadaşlara soruyorum akp nin yaptığının aynısını yapmıyorlar mı? ya da akp cilere soruyorum onlar da böyle davranmıyorlar mı?

    kutuplaşma tabi ki bu tartışmalarla beraber geldi. halkın da kafası karıştı. kimi zaman muhalif olduk kimi zaman iktidar taraftarı. oy verirken icraate de baksak siyasete de baksak ideolojiye de baksak aynı şey geçerli. sürekli bir değişim söz konusu. ve bu öyle ustaca yapılıyor ki rus buz patencileri gibi tüm hareketlerin müziğe uygun olduğunu zannederek kıvırtmaları seyrediyoruz.

    yetenek sizsiniz türkiyenin gerçek birincileri yada türkiyenin en yetenekli kişileri kesinlikle siyasetçilerdir. ancak göremedikleri yada gördükleri halde es geçtikleri bir durum var ki o da halkın artık iyice gerildiğidir. herhalde bunu da ergenekon davalarındaki hukuksal ve siyasi başarılarla dindirmeye çalışıyor da olabilirler. ya da bu davalar ve araştırmalar sonucu biz de biraz rahatlamış oluyoruz. çünkü gerçek suçluları görüyoruz. faili meçhul olmasın da kan gövdeyi götürsün bir şey olmaz düşüncesine yakın bir şey bu.

    umarım halkın fay hattındaki bu yüksek gerilim büyük bir deprem olmadan atlatılır. hepimiz barış içerisinde yeni seçimler ve kansız günler geçiririz.
    3 ...
  2. 2.
  3. basının da % 80 gibi büyük bir oranda etkili olduğu siyasi olayları halka aktarış şekli nedeniyle insanlarda gitgide yaşanan bi katlanamamazlık nedeniyle oluşan durum.
    Dip Not 1:Günümüzde en büyük ve en etkili basın ve yayın kuruluşları hangi siyasi partiye daha yakın bu da çok önemli.
    Dip Not 2:Ayrıca önceden 'ortayolcuyum ben ne sağ ne sol' zihniyetindeki insanlar artık benim de sabit bir görüş ve düşüncem olmalı fikrine geçtiler.
    1 ...
  4. 3.
  5. daha önce farklı olduğunu iddia edenlerin aslında hepsinin aynı olduğunun ortaya çıkması.
    (bkz: hepiniz bir olun ben tek başıma)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük