biraz yüzeysel bir savdır. eğitimli olmak sadece bir siyasi görüşü benimseyenlere mahsus bir olgu değildir. hatta son yıllarda o malum siyasi görüş dışında kalan muhafazakar kesimden de çok sayıda eğitimli ve başarılı insanlar çıkmıştır. siyasi sistemde yerini alan bu eğitimli insanlar da halka kendi düşüncelerini anlatmak için propagandalar yapmışlar ve halk ile iyi bir iletişim kurmuşlardır. eğitimli oldukları öne sürülen siyasiler ise bunu başaramamıştır. kanıtı %58 dir.
ayrıca size bir de kötü haber. o cahil dedikleriniz yavaş yavaş eğitimli sandıklarınızın da önüne geçiyor. o yüzden cahil ve eğitimli kesimler her an değişebilir. o yüzden siz siz olun insanları siyasi görüşlerine göre cahil eğitimli gibi kategorilere ayırmayın.
halk cahil kalmak için, bazıları da halkı cahil bırakmak için elinden geleni yaptı, başardılarda.
garip bi milletiz vesselam, uçlarda yaşamayı seviyoruz. koskoca türkiye cumhuriyetinin başbakanı "ya taraf olursunuz, ya bertaraf!" diyecek kadar cüretkar, aynı zamanda sekiz yıldır iktidar kalabilecek kadar başarılı. %99 u müslüman diyecek kadar dindar, din kisvesi altında en büyük dinsizlikleri görmeyecek kadar kör. kürdistan lafını duyduğunda "hayallerde yaşıyor bazı ibneler" diyecek kadar kendinden emin, yakında doğuya pasaportla gideceğinden habersiz.
yarısı olmasa da zeka yoksunu, genel müdürlük bile yapmış ancak oy kullanmayı beceremeyecek kadar aptal insanlar vardır ülkemde. peşinden gidenlerin ay-ku sundan bahsetmiyorum bile.
evet insanların cahilliğini aşmak için ideolojik eğitim şart. Tıpkı 1930'larda yapıldığı gibi kemalist eğitim verirsin herkese böylece ortaya çıkan bölücülük artar artar ondan sonra bir daha referandum şoku yaşamazsın. Çünkü yaşayacak bir referandumun olmaz bir daha.