toplumsal yapının sahaya yansıması olabilir.
- ne demek takım kaptanı o? ben ondan iyi smaç atıyorum bikere!(24 saniye dolar biiip)
- şu selin varya orkidden aldığı parayla bi araba almış görcen (o sırada top gelir karşı takım sayı alır)
- bırakın lastikleri daha geçen pit-stop taktınız lan israfkar deyyuslar ( formula da takım sporu sayılır yapmayın)(lastikler erir yolda kalınır kaportayı açmaya çalışılır haliyle açılmaz çekici çağrılır gelmez yol kenarına itilir...)
- Allahını seven defansa gelsin imansızlar
- gol atan kaleye geçsin...
kaldıki gördüğüm kadarıyla basketbol, voleybolda bayan takımlarımız iyi geçmiş senelerde futbol milli takımı da iyi işler yapmışlardı bence ortalamadayız. hele toplumda spor bilincinin olmadığı düşünülürse, bu kadar az sporcunun bunları başarması takdire şayandır.
Branş branş değil genel bakış atıldığında doğru olan bir önermedir. Türkiye'nin daha doğrusu Türkiye'de yaşayan ve belirli yerlere gelen insanların bilinçsizliklerinden kaynaklanmaktadır bu. Toplumun temeline yansımış bir kayırma politikası olduğu sürece bu böyle gidecektir keza. Bakarsınız adam üst düzey bir diplomattır mülakatta görevlendirilir onca yılın bilgi birikimi deneyimi tecrübesi eğitimi bir yana düşer hoop tanıdığının tanıdığını soru sormadan işe alır. Aynısı spor camiasında da vardır bakarsınız takım seçimleri olur iyi oynayan değil hocayla ,antrenörle arası iyi olan kötü oynasa da seçilir. Veyahut branşına göre bakarsın o takımın kadrosunda olmak için şakirt olman en azından öyleymiş gibi davranman gerekir.Bir de takım sporlarından henüz Türkiye'de yeterince gelişmemiş branşlardan biri için uğraşıyorsan seyreyle..Burda belki sporcular açısından olaya bakmak gerekir bir de, yıllarca emek vermiş o spor için uğramış insanlar bir bakar ki hiç bir güvencesi yok.Aynı sporu Dünya'nın farklı ülkelerinde yapan sporcuların özlük haklarına ilişkin birçok düzenleme varken federasyon, sendika varken kendi ülkesinde yoktur. Yaşına bakar çoktan 26-30 olmuştur. Bu saatten sonra seçilmediği anda önüne belirsiz bir hayat sürülecek olup emeklilik şu bu mümkün olmadığından biraz kendini varsa ailesini düşünerek sistem ne istiyorsa itirazsız onu yapar. Pek tabiki büyük takımlarda az görülen bir durumsa da bu kulübün mutlak hakimiyeti her daim geçerlidir. Astığı astık kesitği kestiktir.Bu yüzdendir çoğu sporcunun amacının daha iyi oynamaktan ziyade daha göze girmek olması.Bu yüzdendir işte bir iki başarıdan sonra herkesin paraya doyup adam sendeci olması.
Dün bir videoda arda turan galata saray formasının rengine "bu ne böyle her yıl o*ospu rengi" demişti. bir galata saraylı olarak hak verdim. diğer takımlara malzeme çıkıyor çünkü.
ama daha sonra detaylıca düşününce anladım. bir futbolcu takımının logosu olan formaya saygı duymalı. en azından üzerinde takım logosu var, ne kendi ne başkası laf etmemeli. bu düşünce sadece ardada yok. tüm takım sporcularında var. o yüzden o kadar başarılı değiliz.
milletimizin kan kırmızısı anlamlı bir bayrağı var. içimizden biri çıkıp, bu ne biçim bayrak or*spu renginde yeaa. dese ne yaparız onu?! çıktığı deliğe geri iade ederiz adamı!
o yüzden, pembe de olsa galatasaray forması olduğu için bile saygi duymamız lazım.
kişilerin lider olma, öne çıkma, ön planda olma isteğindendir işbirliği diye bir şey yoktur. türkiye'de insanların bir arada bir şeyler yapması için çok büyük olaylar olması gerekmiştir hep. sporda da göze girmek isteyenlerin takım çalışmasını geri planda bırakıp başarısız olmasındandır.