Bana göre en büyük sorun Ekonomi değildir. insanlar bir şekilde yaşar gider. ister fakir , ister zengin...
Bana göre en büyük iki sorun var 1'incisi Cahillik , 2'ncisi Hukuk'dur.
Bu sorunlar ortadan kalksa ülke daha da yaşanılabilir hale gelebilir diye düşünüyorum.
Nüfus ve üniversitelere herkesin girebilmesi yüksek tutun şu tabanları ya da yeni istihdam oluşturun nüfusu da azaltma politikasına gidin rahmetli Süleyman demirel bir konuşmasında o gün doğan 3.000 çocuğa nasıl okul nasıl iş ve nasıl aş bulacağından sitem ediyordu domuz sürüsü gibi yapmayın 5 6 çocuk kardeşim küçücük ülkede 80 milyon insaniz zaten istihdam yok bir de önüne geleni üniversiteye alınca herkes memurluk falandı filandı deniyor olmaz böyle.
Edit:Eksileyecek ne var ki? Haklıyım burda ülkenin istihdamı 30 40 milyon kişiye yetecek kadar var mı ardımızdan daha daha büyük nüfus gelecek.
Hoşgörü. Kimsenin kimseye saygısı yok. Hep bi şekilde bölünüyoruz. Siyasi düşüncemizden, fikirlerimizden, memleketlerimizden, okuduğumuz-okumadığımızdan, gittiğimiz-gitmediğimizden bile yaftalanıyoruz, yaftalıyoruz.
Körü körüne bağlanmak ne acı bir şeye.
Öteki, beriki derken savurup atıyoruz karşımızdakini.
En basitinden ya iktidar yanlısısındır, ya terörist, ya da fetöcü. Dördüncü, beşinci, yüzüncü şık yoktur.
Birşeyci olmak zorundasındır tabi bu arada.
orta doğuya çok yakın olmasıdır. hani misal ay dünyaya biraz daha yakın olsa yörüngesi falan bile şaşar ya yer çekiminden dolayı. bizim durumda öyle. orta doğuya bu kadar yakın olunca insan profilimizde onlara benziyor..
türkiyenin en büyük problemi kendini bi halt sanmasidir. Zamanında iyi işler başarılmış ama sonra rezil olunmus hala kendini bişey sanıyor. Amerika bile onca gücüne rağmen hep en kötü ihtimali düşünür.
başlıca; terör, dış güçler, dış güçlerin algı operasyonuna gelen gençler, suriyeliler, paralel yapı(fetö), fetö yandaşları, kürt sorunu, terör yandaşları, hdp.
ulan bu ülkenin problemi olamaz, biz bildiğin problemin ülkesi olmuşuz.
edit: yanlış anlaşılmış, suriyeliler ve kürtler ülkeden gitsin demiyorum ama halkın onları hor görmelerine bir çare bulunsun. tabiki iyi niyetli olanlarına.
neitzche üst insanı "söz ile eylemin arasındaki zaman farkının sıfıra inmesi" olarak yorumlar.
şahsi görüşüm üst insanın ortam ve şartlara göre değişeceğidir.
yani refah düzeyi mutlak bir yüksekliğe ulaşmış toplumda 5 yaşından itibaren varoluşu sorgulamak gerekmez. sadece ve sadece topluma faydalı biri olmak yetebilir -hatta olabilecek en iyi şeydir -yegane üstünlük sağlayacak vasfı temsil edebilir. sorun şu ki refah düzeyi mutlak yüksekliğe ulaşmamış insanlık mevcut eğitim sisteminde "sanki öyleymiş" gibi bireyler yetiştiriyor. yani sadece ezbere dayalı ve süs bilimlerinde gelişmeye yönelik... bu çok bariz bir hata ve birileri bilerek bu hatayı yıllarca pompalamaya devam etti. konu derin.