--spoiler--
1994 Yılından bu yana Müzik sektörünün tüm unsurları ve Türkiye’deki tüm müzikseverler, her yıl heyecanla Kral Müzik Ödülleri'ni beklediler.
18 senede sayısız sanatçı bu ödül töreninde halkla buluştu.
Bugün Türkiye’nin en prestijli ÖDÜL TÖRENLERiNiN başında gelen Kral Müzik Ödülleri, tam 18 senedir sektörün nabzını tutuyor ve her sene Türk müzikseverleri bir yandan yeni sanatçılarla tanıştırırken, yapımcıların, sanatçıların ve sektörün tüm unsurlarının yaptığı başarılı çalışmaların halk tarafından ödüllendirilmesine aracılık ediyor.
Doğuş Yayın Grubu Çatısı altına girdikten sonra kalite çıtasını hersene daha da yükselten, sektörün meslek birlikleri MESAM, MÜYAP Müyorbir ve MSG ile birlikte aday adayı belirleme sürecini, ödül oylaması ve gala gecesi sürecini beraber yürüten Kral Grubu, Ödül sahiplerinin belirlenmesinde sektörün tum unsurlarıyla birlikte yaptığı teknik toplantılarla, açıklanan adayların ve verilen ödüllerin tartışmasız olmasını sağladı.
Son bir sene içinde MUYAP kayıtlarına göre yayınlanan eserlerin ön elemeyle tesbit edilen aday adayları, MUYAP Fiziki Satış listeleri, MUYAP Digital Satış ve Dinlenme Oranları, Nielsen Radyolarda En Çok Çalınan Şarkı ve Şarkıcı listeleri ışığında 200 kişilik uzman juri ve halk oylarıyla belirlenen Doğuş Markası Altında faaliyet gösteren Kral Muzik Ödülleri birincileri, sanatçı ve yapımcıların bir senelik performanslarının aynası oldu.
Son üç senedir gerçekleşen ödül törenleri basında en geniş şekliyle yankı bulurken, aday oylama süreci, gala gecesi ve sonrası yansımalarıyla aylarca konuşuldu.
Tüm bunlardan sonra, Kral Grubu her sene düzenlediği Müzik Ödüllerinin adını, içerik ve kapsamının artık kabına sığmaması nedeniyle TÜRKiYE MÜZiK ÖDÜLLERi olarak değiştirerek devam etme kararı aldı.
18 senedir başarıyla yürütülen Kral Müzik Ödüllerinin adı, bugün itibariyle değişerek TÜRKiYE MÜZiK ÖDÜLLERi oldu.
Aday adaylarının seçiminden Adayların oylama sürecine, müzik sektörünün tüm tüm unsurlarının ödül sürecine dahil edilmesine, amacına uygun 200 kişilik jürinin seçimine, gala gecesinde her sene daha çıtası yüksek bir görsel ve işitsel şov oluşturulmasına kadar Türkiye Müzik Ödülleri bugüne kadar gösterilen özen ve dikkatle yeni ismine layık olmaya çalışacaktır.
11 Nisan 2013 Günü istanbul Kongre Merkezi’nde, TÜRKiYE MÜZiK ÖDÜLLERi GALA GECESiNDE görüşmek üzere....
--spoiler--
bence, bu bir eksiklikti. yani, her ne kadar kral tv video müzik ödülleri türkiye'deki kapsamlı ödül gecelerini kapsasa da, "türkiye müzik ödülleri", amerika birleşik devletlerin "amerika müzik ödülleri", inglizlerin "brit ödülleri" gibi olacaktır.
yani bu ödül verme işlemleri bir tv kanalı tarafından değil de, türk halkının seçimi gibi duruyor.
bence hepimiz oylamalıyız ki müzik sektörümüzdeki bunca emek karşılıksız kalmasın...
Sunucusuz ödül törenidir. O kadar büyük organizsyon yapıyorsunuz bari sahneyi yönetecek birini koyun. Dış sesle yönetiliyor tören. Gelen mal gibi konuşup gidiyor. Ne yapacaklarını şaşırıyor, Nerede duracaklarını bilemiyorlar.
elbette eksikleri olan müzik ödülleridir ama geneline yormamak gerekir.
kaç senedir yapılıyor ama nedense bir enerji eksikliği var ortamda. herkes mezarından kalkmış da oraya gelmiş gibi. bir canlılık, hareketlilik yok maalesef. bir de dış sesle yönlendirme saçma gerçekten de. millet ne yapacağını, nereye gideceğini şaşırdı o kadar...
ha, bir de hiçbir bok yapmayıp da, burada yarışmaya laf atanlar en güzel hakaretleri kabul ediyorlar.
ödül dağıtılmadan önce aday listesini siz oluşturuyorsunuz bir nevi ve her şeyi eleştiren pek saygın yazarlarımız fark etmemiş olacak ki aday listeleri daha geniş kapsamlı ve hiç olmadığı kadar kalabalıktı.
bu yüzden, yok "leyla ile mecnun" olsaydı, yok "cem adrian neden yok?" gibi cümleler kurmayın. hepsi vardı. zahmet edip de gireydiniz.
listede olmayı hak etmeyi düşündüğünüz sanatçıyı dahi yazabiliyordunuz. boş yere lak lak etmeyin...
kimsenin bok atmadığı organizasyon. aksine haklı eleştiri. bir oscar ödül töreni ya da grammy ödülleri müthiş bir organizasyon ile verilirken senin ülkende kıytırık bir şekilde yapılıyor. hoş demet akalın'ın içinde yer aldığı ödül töreni ne kadar şahane olabilir ki. olimpiyatlara aday bir ülke olarak hala daha organizasyon açığımızı kapatamadık. ülkede müzik denilen birşey yok çünkü. belli isimler dışında filmde yapılmıyor. reklamı iyi omayan şeylerin organizasyonu ne kadar iyi olabilir ki?
Orhan Gencebay açılım süreci için özel şiir besteleyip 10 dakika propaganda yapınca birşey yok,Kayahan atatürk ve silah arkadaşlarına selam olsun diyince auuuvvv dediğimiz programdır.
emre aydın'ın aday olduğu dallarda ödül alıp durması şaşırtmıştır. hadi murat boz neyse de sıla nasıl ödül alamadı bilemedim.
internet sonuçları falan diyorlar, kim oy veriyor acaba, çevremde o kadar insan var bir tanesi dahi oy vermediğine göre kime sordular hani?
satış grafiğinden çok konser doluluğuna falan baksalar daha gerçekçi olacak.
Yalak hakaretler, yapmacık konuşmalar, berbat bir sunum ve soğuk havasıyla yerle bir olan ödül töreni.
Mustafa ceceli ve demet akalının ödül almasıyla vasatlığını kanıtlayan ödül töreniydi.
Hele Türkan şarkısı en iyi şarkı seçilince herkesin Türkan şorayın başında toplanması bana orta okul yıllarımı hatırlattı.
Türkiye'de daha güçlü sesler varken böyle kişilerin seçilmesi gerçekten çok üzücü.
türkiye de müzik mi kaldıki ödülleri olsun dediğim ödüllerdir.
kuyruğuna basılmış gibi ses çıkaran rockerlardan, sırf kafiye olsun diye yazılan şarkı sözlerinden öteye gidemeyenlerden oluşan toplulğun birbirlerine ödül dağıttığı organizasyondur.