din işlerini yürütecek bir mecra tabii ki de olmalıdır da niye benim vergilerimle? kendi kendilerine özerk olsunlar. sadece kontrolünü devlet gerçekleştirsin. evet.
Bütçe ödeneklerinden en fazla pay alan kurumların başında gelen Diyanet, 5 milyar 442 milyon liralık bütçesiyle 13 bakanlığı sollayarak en yüksek ödenek alan 13. kurum oldu. 2014 rakamlarına göre Orman ve Su işleri, Kalkınma, Gümrük ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile AB Bakanlığının toplam ödenek teklifi ancak Diyanete ulaşabiliyor.
--spoiler--
demek ki din; orman, su, kalkınma, gümrük, gençlik, spor, ekonomi, çevre, bilim, teknoloji ve ab'den daha önemli. işte türkiye gerçeği. evet.
yanlış olan diyanet işlerinin olması ve devletin din işlerine bütçe ayırması değil nüfüs yoğunluğuna göre tüm din ve mezhep guruplarına ödenek ayırmamasıdır.
laiklik dinsizlik değil din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.
eğer diyanet işleri olmazsa özerk olursa bizim gibi ülkelerde camiiye yardım yapan kısacası parayı basan istediği fetvayı verir. ve belli süreden sonra çelişme savaşlar başlar.diyanet varken zor yürüyen çark iyice bozulur.
ara ara akla düşen soru. madem bu ülke laik, neden diyanet denen kuruma bizim vergilerimizle ödenek aktarılıyor? bırakalım, kendi işlerini, kendi gelirlerini kendileri sağlasınlar. benim vergim neden bir imama maaş oluyor? evet.