En yaşlı Emekli anayasa mahkemesi başkanı sembolik bir cumhurbaşkanı olur, asıl güç halkın seçtiği mecliste toplanır. eşitlik, ifade özgürlüğü, toplanma hakkı gibi temel prensipler yasayla güvence altına alınır. Kürtlere özerklik tanınır; yerel diller ve kültürler yeniden canlandırılır. Tayyipin baskıcı politikalarından tam bir kopuş olur.
demokratik yönetimler olmadığına inanıyorum. sebebi medya ne gösterirse vitrine ne yerleştirilirse ona inanılmasından ve insanların fanatiklik yapmasından kaynaklı.
Kimine göre cumhuriyet kimine göre monarşidir ama aslında ikiside değildir iki yönetim biçimini de incelersek:
Cumhuriyet, Eğitim seviyesi yüksek, kültürlü, dar zihniyetli olmayan milletler için oldukça iyi bir yönetim biçimidir Atamız da Türk milletinin ileride eğitimli, bilgili bir millet olacağını düşündüğü için bu yönetim biçimini seçtiğini düşünüyorum ama ne yazık ki Atamızın ölümünün üzerinden geçen 76 yıl içinde milletimiz Atanın yolundan gitmemiştir ve çoğunluğun sözünün geçtiği bu yönetim biçimi çoğunluğun cahil, ahmak ve yobaz olduğu ülkemde felakettir.
Monarşinin üzerinde durmaya bile gerek yoktur diye düşünüyorum bugüne kadar ki bütün o kudretli imparatorluklar monarşi ile yönetilmiş olsa da patlak verebilen bir sistem her çocuk babası gibi olmuyor bunun en büyük kanıtı Kanuni'den sonra tahta geçen Selimdir babasından devr aldığı inanılmaz güçteki imparatorluğun yükselmesini resmen durdurmuş gerileme başlamıştır
Bana sorarsanız Memlük devletinin uyguladığı yönetim biçimi günümüz şartlarına uyarlanırsa en doğru yönetim biçimi olur Memlüklerde Ordu içinden çıkan adayları askerler oylar devlet Başkanını seçerdi yani herkesin seçme Hakkı olmayan bir yönetimi günümüz şartlarına uyarlarsak yine herkesin seçilme Hakkı olur ama seçimi aydın bilgili bir kitle yapar aydın kesimin çoğunluğunun dediği olur böylece en doğru şekilde yönetiliriz zannımca.