her ne kadar dünyadaki tüm müslümanları içine alacak bir islam birliği'nin aşkıyla yanıp tutuşsam da bu isimle kurulacak bir devleti istemem açıkçası. aklıma hep iran'ı getirdiğimden böyle düşünüyorum sanırım. iran gibi islam'ı suistimal edip, islam'da olmayan şeyleri insanlara islamiymiş gibi gösterilmesi ve insanların tıpkı iran'daki gibi islam'dan soğuması ihtimali bile yeter bu devlete karşı olmam için. müslümanlar tek milletir benim için, devleti de tek olmalı.
anlamadığım bir husus var; birilerinin aylardır " şeriatçılar geliyor amanın, türkiye malezya olacak " gibi naralar atıp ardından bu devleti " imkansız ve ütopik " buluyor olması sizce de bir çelişki değil mi ?
mühim not: terbiyesiz'in ütopya sözcüğüyle bu entry'inin içeriğinin her hangi bir alakası yoktur. o ütopya yazmasaydı bile yine aynı sözcüğü kullanacaktım. terbiyesiz'e bir sataşma, bulaşma yok yani, biline!
ütopyadır.
herkesin müslüman olmadığı bir ülkede, islami anayasa kullanmak istemek insanlık suçudur.
liberal bir anayasa, çoğunluk için değil herkes için özgürlük diyen, bireyi devlete karşı koruyup kollayan bir anayasa tek ve temel çözümdür.
türkiye'ye bop projesi kapsamında diğer ülkelere model olması açısından abd tarafından uygun görülen rejim.. bazı kesimin hayallerini süsler haliyle.. alacakları ise üçün biridir.. hele bu "abi bu şekilde devlet kurmak isteyenler alttan alta geliyor" geyiği yok mu bitiyorum.. altını üstünü sikerler kamil.. kafan rahat olsun..
Bu yönetim şekli bazı islam ülkelerinde geçerlidir; Afganistan, iran, Moritanya, Pakistan gibi. islami yasaların anayasanın üzerinde olduğu, bunun yanında yönetimin monarşik olmayıp yöneticilerin seçimle işbaşına geldiği bir düzeni amaçlar."
temelleri 1940ların sonlarında atılmıştır. israil in kuruluşuyla önemi kavranmış, komünizmin yükselişiyle hız kazanmıştır. 3 kulhüvallah 1 elham okuyamacayak adamlar, geliştirilip kullanılmış körfez savaşından bu yana da gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.