Yoğun bakım yatak doluluk oranlarını yüzde 70 gösteren tablodur. Bir çok hastanede ameliyathaneler ve bir cok servis yoğun bakım servisine dönüştürüldü. Yoğun bakım yatağı cogaltmakla cözüm olmuyor maalesef, o ventilatörlerin dilinden anlayacak entübe hasta takibi yapacak kalifiye eleman ağaçta yetişmiyor. Maalesef hic bir parametresi gercegi yansıtmayan tablodur.
baktılar halk inanmıyor yavaş yavaş çıtayı yükseltiyorlar ki algı kırılsın ama yemezler.
avrupa ülkelerinde bile vaka sayısı ortalama 15-20 bin iken bizde bu kadar cahil ve sığırlıkta nasıl 2000 seviyelerinde imkanı yok. en az 150 bin vaka var günde çünkü artık her mahallede corona var. mahallede olmayan bir biz kaldık.
sayılar yavaş yavaş yükselirken şimdi bir hesap yapmak lazım. 1 haziran da normalleşme süreci başladı. ortalama 15 gün içinde özellikle sahiller doldu taştı. hadi bir 15 günde benden olsun. yani 30 haziran itibari ile birbirine kaynaşmış insanlar mı ararsın, öpüşüp koklaşan sarılan mı ararsın, düğün dernek yapan mı ararsın, ne ararsan oldu dimi. Şimdi hesabımızı özetleyelim;
30 haziran dan bugüne ortalama 50-55 gün geçti diyelim. yani virüs anca tesir etmeye ve bu sayıları inceden yükseltmeye başladı.
yani; virüs 14 gün değil, 50-55 gün içinde kendini gösteriyor demek ki... "turizm,okul,ekonomi" üçlemesi arasında benim kafam karıştı. haliyle virüsünde kafası karışmış.
temsili virüs; ulen ben bir vücuda girince kaç günde oluşuyordum?
Dün hastaneye gittim belirtiler var test yapın diyorum yapmıyorlar kan tahlili rörtgen ve tomografiye yönlendirdiler. Onlara bakarak temiz olduğumu söylediler ama öksürüyorum.
O esnada pandemi gözlem odasında iki doktorun birbirine ana avrat sövdüğüne şahit oldum cidden sağlıkçıların durumu iyi değil. Daha duyarlı olmalı.
Edit: temaslı Kişiler semptom göstermeden test yapılmıyor. Test sayılarının artmasının sebebi halkbankasına para yatırıp evrak alıp hastaneye gidip test yapılabilmesidir. Devlet değil kişi kendini test ettiriyor.