Ak Partinin başarısıdır. Ekonomik krizin hemen ardından 11.7 büyümek her ülkenin harcı değildir. bu başlığa yazıyorum çünkü ne kadar yükseklerde olduğumuzu kimse unutmasın istiyorum ve o büyüme hala devam etmektedir.
doğru olduğuna inanamadığım yükseliş. bu oranda bir büyümenin piyasa üzerinde mutlak etkiler göstermesi beklenir. e büyüme olduğuna göre iyi anlamda etki bekleriz. ancak bırakın son 3 ayı uzun bir zamandır piyasalardaki hareketlenmelerin genelde aşşağı yönde olduğunu anlayabiliriz.
aga onu bunu boşverinde siz, şu maliye bakanını, o bakanın danışmanlarını felan i.i.b.f'ye yeniden gönderelim yahu. tayyipide sevabına kamu yönetimine felan yazdırırsak bonus olarak yırttık.
dış ticaret, cari işlemler hesabı altındaki kalemlerden sadece birisidir. bu yönüyle dış ticaret açığı ya da fazlası ekonomik büyümeye tek başına katkıda bulunamaz. ayrıca cari işlemler açığı sermaye ve finansman işlemleri ile finanse edilebiliyorsa bir sorun yoktur.
ayrıca borsanın yabancıların elinde olması, küresel sermayenin borsaya çekilebilirliğinin sürdürüldüğü taktirde olumsuz bir şey değildir. şayet bu kötü bir şey olsaydı amerikan borsalarındaki yabancıların payı çok düşük miktarda kalması gerekirdi.
ekonomiden bi bok anlamayıp da konuşanlara çok gülüyorum.
ekonomik dilde konusanlara cok gülüyorum.. bu teknik te bitti artık. terimlerle ( sen biseyi bilmiyorsun ekonomi senin anladıgın gibi basit degil) diyerek yutturdular yıllarca..
Olayın en basit yanı ihracatın ithalatından dusukse.. g..tume buyursun..
Ayrıca borsamızın %70 yabancılara ait kim büyüyor ya...
Akepe iktidar olduğundan beri duymaya alıştığım cümlelerden biridir. Lakin bu büyüme ne menem bişey ki halka hiç yansımamıştır. Halkın alım gücü günbegün azalmıştır.
o değilde bir memur maaşları vardı ne oldu?
ee madem ekonomimiz büyüyor böyle mütemadiyen, memur maaş zamlarına yansısada görsek fenamı olur diyorum...
bize hala yüzde 2- 2.5, revamı bu memura (memur dediysek güsamettin erdoğan gibi memur değil canım...
(bkz: hep laf hep laf)
(bkz: büyüyerek erekte olmuş ekonomi ve memur ilişkisi)
dsp-mhp-anap koalisyonu sayesinde yaşadığımız 2001 krizinden sonra, türkiye ne kadar küçülmüştü diye sorsak? ve birileri çıkıp da %12 dese. ve bu da bir dünya rekoru olsa. bunların acı birer gerçek olduğunu öğrensek. bu sebeple önemli bir gelişmedir.
büyüme bize yansır mı diyen arkadaşlara cevap niteliği taşır;
dostum kimse 'hadi türkiye bu ar %7 büyüdü, al bakalım bu da senin payına düşen' deyip senin kapını çalıp cebine para koymaz. büyüyen firmalar büyüdü küçükler yine küçük. cevap şu yani çalışıp büyümüş olanlardansan para zaten senin cebine girmiştir, yok yatıyorsan sana giren para değildir.
şunu not edeyim 'ben simitciyim abi ben nasıl büyüyecem' diyorsan bunun cevabı şudur. türkiye ekonomisi %11.7 büyümüşse bu türkiyeye bir önceki dönemden daha fazla para girdiğini gösterir. ekonominin motoru harcama(consume) olduğuna göre bu para çarpan katsayısı oranında her türk vatandaşınının cebine girecektir. meali; bu para yastık altı olmazsa zaman içerisinde bakkalınca manavında tornacısınında vesikalısınında eline geçecektir.
bir partiyi yüceltmek ve diğer partiyi yermek adına birşey söylemeyeceğim fakat sadece şunu soruyorum, cebime para girdi mi? evime bu yaz ayında fazladan bir meyve girdi mi? bunlar olmadıktan sonra banane ekonomi büyümüş de küçülmüş de.
erotik sahne görünce şeyi kalkan insanın o şeyinin büyümesi gibi büyümedir.
anlıktır, hikayedir ve komiktir.
sadece beyni etle dolmuş kafasızları sevindirir.
para babası, elit akp'lileri de sevindirir ki zaten ihale zengini, yandaşlıkdan gelen rantlar ile bu büyümeler ile zenginleşip duruyorlar.
ekonominin öyle ya da böyle büyüdüğünü görüp, bu büyümenin kendi hayatında ekonomik olarak hemen etkisini göstereceğini düşünen yurdum insanı var. hani akabinde : 'büyüdü diyorlar, ama hani açız, iş yok* lanet olsun hükümete, rte'den bıktık... bla bla bla' laflarını işitmekten, okumaktan ben bıktım lan.
tanım : geçen yılda yaşanan küresel çaptaki krizden öyle ya da böyle etkilenen ülkemin, bu yılın ilk 4 aylık kısmında ekonomisinin %11.7 oranında büyümesi durumudur.
türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 11,7 büyümesi. ülkemizdeki küçük beyinler ekonomimiz büyüyor diye sevinmektedirler. ancak bu küçük beyinlerin atladığı bir nokta var. geçen yılın ilk çeyreğinde türkiye ekonomisi tarihi bir küçülme yaşamıştır. bu nedenle bu yıl ki büyümenin yüzde 20 olması beklenirken, yüzde 11'e sevinmek aptallığın en büyük göstergesidir.