gerçekten var böyle bir durum. türk ekonomisine özellikle avrupalılar tarafından imrenilerek bakılıyor. hatta bir fransız da geçenlerde "herkes ekonomik krizdeyken türk ekonomisinin şuan bu kadar güçlü olmasını neye bağlıyorsun?" gibi bir soru sormuştu. (ben ekonomiden çok anlamam, kem küm etmiştim işte.)
benim merak ettiğim şey türk ekonomisinin durumu gerçekten bahsedildiği kadar iyi midir yoksa şuanda büyük bir ekonomik kriz yaşayan avrupa yüzünden "kötünün iyisi" pozisyonunda mıdır? ayrıca bu iyileşme tabana ne kadar yayılabiliyor?
"yunanistan'ın 5-10 günlük parası kaldı." gibi haberler yapılırken portekiz kriz yüzünden eurovision'dan çekildiğini açıklarken (1 şarkıcı bulup, uçak bileti alacak paranızda mı yok anlamadım ki?) türkiye hakkındaki bu "güçlü ekonomi" açıkçası aklımı karıştırıyor sözlük.
diğer ülkelere de bakacak olursak ordaki hepsinin halkı fakir onları yönetenler zengin. yani büyüme sadece zengin olanları daha da güçlendiriyo halkı değil. ekonomide halka bakmıyor zaten piyasa iyise he halk iyi durumda kötüyse halk ötü durumda böyle işleniyor birde halkına sorsalar o ülkenin bu konuyu asıl doğru cevaplar alınacaktır.