kaliteli olanlar alınmasın ama maalesef istisnalar kaideyi bozmuyor. son nesil öğretmenler başta olmak üzere çoğu yan gelip yatmak için bu mesleği tercih etmektedirler. 3 ay tatil, ortalama bir maaş, ek ders ücretleri, haftada bi kaç saat ders... oh mis gibi gerçekten.
böyle bir ortamda başarılı olabilmek, iyi yetişmek için iş tamamen öğrenciye kalıyor. yetiştirirse kalite çıkıyor ortaya, yetiştirmezse cümle kuramayan adamlar çıkıyor.
yanlış bir genellemedir. evet türkiye'deki bazı öğretmenler kalitesizdir, maaşımı alır, giderimin peşindeki vicdansızlardır; ama bunun yanında öğrencisine bir şeyler verebilmek için çırpınan öğretmenlerimiz de çoktur. okula gelmediği günün parasını almayan öğretmen tanıyorum ben. böyle özel insanlar da var yani.
öğrenci profiline göre değişmektedir.
sınıftaki öğrencilerin motivasyonu düşük, gelecekten beklentileri yoksa, öğretmen mecburen kalitesizleşir.
aynı öğretmeni öğrenmeye istekli öğrencilerle bir araya koyarsanız öğretim kalitesi artacaktır.
'türkiye'deki eğitim sisteminin kalitesiz olması' cümlesiyle değiştirilmesi gereken önerme. türkiye'deki öğretmenlere öğretmenliği öğreten öğretmenlerin, onlarında öğretmenlerinin kalitesiz olmasından ve sorunun köküne indiğimiz zaman aslında sadece türkiye'deki eğitim sisteminin kötü olması sebebinden kaynaklanır.
başarılı öğretmenlerin hakkını yememek lazım ancak bu eğitim sistemi içinde kötü öğretmenlerin olması da doğal gibi. sistem gereği sağlıklı aktarımlar yapılamıyor veya kimseye performansını gösterebileceği olanaklar tam anlamıyla sunulmuyor. öğretmenlerin aldığı eğitim noktasında bile sıkıntı var. durum böyle olunca öğretmenlerden de mucizeler beklememek lazım. konu eğitimse çözümlerin hepsi ancak yama oluyor maalesef sorun kökte.
türkiye'nin kalitesizliğindendir, nihayetinde aydan gelmiyor bu öğretmenler.
hemen ayağımızdaki boku bir yere sürtelim de temizlenelim he mi, yok öyle...
Türkiyede ki eğitim fakültelerinin kalitesiz olmasından ileri gelir. Sorumluluk bilinci gelişmemiş insanların ve bencilliğin artması da buna neden olan etmenlerdir.
Genelleme yapmak yanlış olur ama bunun nedeni bazı eğitim fakültelerinin bazı bölümleri sınava girdin mi gel mantığıyla öğrenci almasıdır. bunlarla birlikte zamanında öğretmen olmuş ziraat mühendislerini, biyologları, fen edebiyat mezunlarını da düşünürsek...
her genelleme gibi bu genelleme de hata içerir. yüksekovada görev yapmış biri olarak söyleyebilirim ki bir öğrenciyi kazanmak için kırk takla atıyoruz.ha bu camiada kötü öğretmen yok mu? illa ki var. zaten sıkıntı da burada. sadece olumsuz örnekleri görürsek bütünü kaçırabiliriz. son söz kötü öğretmen kötü öğrenci kötü veli yoktur.kötü eğitim sistemi vardır.
" sanki diğer herşey kaliteli" denilesi önerme. herşeyden önce bu milletin zihniyeti kalitesiz, önce o zihniyet düzeltilsin sonra öğretmenler de düzelir.