türkiye deki taraftar kimliği

    .
  1. dünya üzerindeki en karışık kimlige sahip taraftar kimligidir. dünya'nın neresine gidilirse gidilsin dogdugu şehrin, köyün yada herneyse takımını destekleyen binlerce insan bulabilirsiniz, bu tür insanlar tek dogdukları yerin taraftarıdırlar ve bu mantıklıdırda sen sevilla'da dogup mallorco'yu tutamazsınki tabiki dogdugun şehrin takımını tutacaksın.

    gel gelelim ülkemize ülkemizde ise bu durum arapsaçına dönmüştür. elazıgda dogdugu halde gs'ın ilk 11'ini ezbere sayabilirken kendi şehrinin takımının tek bir oyuncusunu dahi bilmemektedir. ha bir takımı tutmak için illa aynı şehirde mi dogulması gerekir asla barcelona mükemmel bir futbol oynuyor, dünyanın her yerinden sempatizanları var neden güzel futbol oynadıkları için . peki bizim van'da dogan ahmet küçük yaşlarda fb'nin hangi tv kanalında hangi mükemmel oyununu gördüde fenerbahçeli oldu. sebebi basit büyük balık küçük balıgı yutar dünyanın kuralı bu.

    yani herkes gs, fb ve bjk'yi güzel oynuyor ,rengi şöyle güzel böyle güzel diye tutmuyor tuttugu takım aslında kendi kentinin takımından büyük oldugu için tutuyor. dolayısıyla türk futbolu'nun gelişmeside bu sayede engelleniyor. kimse kendi şehrinin takımına sahip çıkmıyor (istisnalar hariç)ki çıkıldıgında görüyoruz nasıl takımlar yaratıldıgını(bursaspor).
    1 ...
  2. .
  3. adana'da her sokakta mutlaka en az bir tane adana demir spor atkılı genç görmeme rağmen (taraftar ürünleri çok satılan ve biletleri tükenen bir takımdır ads) hala neden 2b'de olduğunu anlayamam. tüm türkiyede aynı kimlik geçerli değil fakat ona rağmen neden hala oralarda ads, anlamam.

    fakat adanaspor'a bakıldığında 2007'de üçüncü ligden başlayıp şuan tsl'yi zorlayan bir takım görüyorum. oysa adanaspor'un (tahminimce) ads kadar ürün sattığını sanmıyorum.

    demem o ki şehrin takımlarına sahipte çıksanız bazen istenen sonuçlar olmayabiliyor. bu taraftar kimliği her yerde aynı etkiyi göstermiyor yani.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük