türkiye deki siyaset sorunu

entry4 galeri0
    4.
  1. din dil ırk inanç mezhep herşeyin alet edilmesinden taraflar yaratılmasından tarafların kutuplaştırılmasından .
    sorada bu kutupların birbirine düşürülmesine kadar gider darbe olur olmaz kan gövdeyi götürür götürmez kim öle kim kala.
    bu ameriganın bir oyunu diye çıkar biri amerikanın oyunu olsa ne yazar. senin toplumun sırf siyasetle birbirine düşürelecek kadar cahil cevatsa.
    herkes hak ettiği kadarını bulur bizim toplumumuza uygun uydurulmuş siyasettir.
    1 ...
  2. 3.
  3. En temel sebebi, ilkokuldan itibaren bize dayatılan, tarihi, coğrafik, kültürel, siyasi bilgiden başka kendimizi her görüşten kitap okuyarak, merak ederek, araştırma yaparak, gezerek kendimizi geliştirmemektir.
    3 ...
  4. 2.
  5. partilerin artık ideolojisizlik çekip özünü yitirmelerinden kaynaklı iktidar ve koltuk savaşından ötürü gelen durum. gün geçtikçe hiç bir partiyi kendime yakın bulmuyorum diyen insanlar çoğaldı etrafımızda. diğer kalan kısmında da karşıt partilere karşı tahammül sıfır.

    genel seçimler yerel seçimler artık bir futbol müsabakası halini alır oldu. siyasi skandallar, her seçim yaşanan çatışmalar ve klişe haberler. yanlı ve iktidarın emri altındaki medya sayesinde ise halk tamamen bir fanusun içerisinde fanusun duvarına devlet erkanlarının çizdiği resimleri izlemekle meşgul. haber alma özgürlüğünü geçtim düşünce özgürlüğümüz de artık yok sayılır. sosyal medya hesaplarımıza kadar uzanan devlet eli sayesinde insanlar ne dese ' acaba fişlenir miyim' telaşesinde.

    bu durum baş gösterirken ise muhalefet partilerin ise gerçek amaçlarından sapıp alt etmek istedikleri partiye zıt bir şekilde ortak hareket etmeleri sonucu ideolojilerinden sapıp alt tabanındaki insanları kaybetmesi de çok olağan bir durum. türkiye de artık ne mhp milliyetçi ve alparslan türkeş'in dokuz ışık doktrinine uygun bir parti ne chp atatürk ilke inkılapları doğrultusunda ilerleyen cumhuriyetçi bir oluşum. akp desen asla hiç bir zaman dindar bir parti olmadı, muhafazarkarlığı oynadı. terörist yanlısı partilerin ise bazı etnik grupları temsil etme bahanesiyle mecliste bulunması son derece acı bir tablo.

    en büyük problemlerden biri ise belli başlı partilerin sadece adını duyup yeni bir kan olacak partilerin diğerlerinin yanında esamesinin okunmaması. çünkü genel olarak ülkemizde bir ' düşünmeye ve yenilikçiliğe karşı geliştirilen bir fobi oluşmuş. insanlarımız her zaman korkak. otoriteye de yeniliği de... hep bir aman ağzımızın tadi bozulmasın ali rıza bey kafası yaşayan vatandaşlarımız olduğu sürece ülke daha çok halk değil koltuk sevdalısı insanların elinde heba olur. yazık gelecek nesillerimize...
    0 ...
  6. 1.
  7. genel olarak değinmek istediğim nokta siyasetin halk kısmıyla alakalı.

    şöyle ki;
    türk halkının en sevdiği işlerin başında bir saat içerisinde 4 hükümet yıkıp beşincisini kurmaktır. ama iş icraate geldiğinde elde olan kocaman bir sıfırdır. örnek vericek olursak;

    ----------------------------------kesinlikle sempatizanlık içermeyen yazı--------------------------------------

    bu ülkede bilen bilmeyen herkes tayyeap denilen adama sayar söver. biri çıkar der ki kılıçdaroğlu bi boktan anlamıyor, diğeri ordan bastırır bu da daha bisküvi diyemiyor.

    e peki ne olacak bu ülkede? kim geçicek başa? koalisyon mu istiyosunuz? olsun. sanki bu ülke koalisyon dönemlerinde çok rahatmış gibi. en sevdiğiniz savunduğunuz adamların zamanında bile açlıktan kırıldı bu ülke neyin peşindesiniz?

    ----------------------------------kesinlikle sempatizanlık içermeyen yazı--------------------------------------

    sözün özü demek istediğim şudur ki, biraz mantıklı düşünün e pirinç beyinliler. klavyenin başına oturup saçma sapan ülke kurtarma senaryoları yazmayın. yada bu işlere hiç bulaşmayın, porno izleyin, okşayın bi taraflarınızı.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük