türkiye'deki işsizlik problemi için ortaya atılan çözümlerin toplandığı başlık.*
işsiz olan insanlara ne gibi yeni iş imkanı sağlanır pek bilemiyorum ama üniversiteler kesinlikle gereğinden fazla mezun vermemelidir. Senede 1000 kişinin işe alınacağı bölümden 50000 kişinin mezun olmasını kimse mantıklı bulmuyordur umarım.
birincisi ilk iş olarak belirli yaşı doldurmuş insanın kesinlikle mecburi emekliliğe ayrılması gerekiyor.
ikinci olarak üniversitelerde kontenjan daraltılması hatta ve hatta bazı üniversitelerde eğitime tamamen son verilmesi gerekiyor. çünkü iki tane hoca bulan hadi ben bölüm açtım diyor eğitimin hakkını veremeyerek aynı isimle mezun oluyor kötü.
eğitimde bi standardın mutlaka sağlanması gerekiyor. çünkü bu piyasayı kırıyor. iyi üniversiteden mezun genç beni asgari ücrete çalıştıramazsınız diyor, diğeri geliyor ben çalışırım abi çekiyor, olmuyor.
asgari ücrete at gözlükleriyle bakmadan yaşam standartlarına uygun ciddi anlamda bi iyileştirme lazım. çünkü millet bu paraya çalışacağıma evde yatarım daha iyi diyor.
bizim ülkeye zorunlu eğitim yaramadı. sanayide, bir ustanın yanında yetişen çocukları öldürdü dolayısıyla şu an bazı mesleklerde insanların yedeği yok. buna çare bulmak lazım. millet üniversite mezunu işsiz olacağına kendini yetiştirmiş ama boyacı olabilir ne bileyim.
kadınlar işten çıkarılınca.
Bulunduğum yerdekil bankalara gidiyorum. Misal 5 kişi veznedar bunun 4 ü kadın bazı yerlerde.
Sadece bankacılık sektöründe 220 bin kişi çalışıyor bunun 120 kadın varın gerisini siz düşünün.
çözülemez cevabına sahip sorudur. ancak asgari seviyeye indirilebilir bununda tek yolu ucuz iş gücünü ortadan kaldırmaktır. yani en başta suriyeli mültecileri ülkelerine göndermek.
neden çözülemez ? devlet iş verenlere kolaylık sağlamıyor iş yapsın yapmasın vergisini istiyor. işçilerin ssk yükleri de var iş verenin sırtında. çok büyük işletmeler hariç misal koç grubu sabancı grubu gibi bilinen isimler yani diğerleri düşük maaşlara 1 kişiden 2 kişilik verim almaya çalıştıklarından istihdam yaratılamıyor..
Sanayi ve tarım toplumu olarak işsizlik çözülebilir.
Konya kadar hollanda tarımda türkiyenin ürettiğinin 8 katını üretmektedir,
Türkiye tarım arazilerinin yeniden yapılandırılarak ileri tarım teknolojileri kullanılarak her bireye iş imkanı yaratılabilir.
bugün pekçok ülkede topraksız tarım teknikleri kullanılıyor.
Melela ingiltere de kullanılmayan metro tünellerinde topraksız tarım ile organik tarım yapan girişimciler vardır.
Ayrıca gene ingiltere de her bahçe bir çiftlik tir mantığı vardır ve herkes kendi evinin arka bahçesinde kümes hayvanı, küçük baş keçi koyun, domuz yetiştiriciliği yapmaktadır. Sakın bunlar şehir dışında yapılıyor sanmayın.
ben londara merkezine 10 dakikalık mesafede oturuyorum ve benim evimin arka bahçesinde 4200 adet bıldırcınım var.
Tarım bir kalkınmadır. Tarımın gelişmesi sanayi ve teknoloji ile olur.
Gelişen toplumlar güçlü sanayi ile ayakta kalır örnek almanya.