kesinlikle katıldığım önermedir. hadi bunların hepsini yaptın gittin okudun, çevre mühendisliği bitirip, gider lcw colins mudoda falan mağaza müdürü olursun en fazla. kimse de seni sikine takmaz.
Öğrenciler 5 ila 25 yaş arasında , gelecekteki meslek yaşamlarını oluşturmak için öğretim görürler. Bir yandan da kişilik ve kimliklerini oluşturma aşamasını geçirirler. Ülkemizde, eğitim sistemi daha fazla öğretim ağırlıklıdır.Öğrenme biçimi de ezbere dayalı sistemdir. Mevcut öğretim sistemi bu yüzden öğrencilerin; gerçek kimliklerini, yeteneklerini, isteklerini, amaçlarını, hedeflerini tespit etmelerinde ve sosyal kişiliklerini oluşturmalarında yetersiz kalmaktadır.
kişinin ağzına, fikrine sıçan sistemdir. Adamı düşünemez hale getirir. Kukla olmak için oldukça ideal bir sistemdir. Sisteme dayanbilen sayısı oldukça azdır. Çocuğum olsa okula göndermem o derecedir.
Yanlış önerme olması kısmıyla 10'a katılmamla beraber; yetişen liderlerden de ne kadar gelişmiş bir eğitim sistemimiz olduğunu düşünüyorum. da birader ülkede ne düzgün ki sen eğitim sistemine çamur atıyorsun.
düşüncenin birinci dereceden suç olduğu ülkelerde olduğu gibidir. yani bok gibi, yani yok gibi...
ne yani başa çıkamayacakları zekaları eğitip de başlarına bela mı alsınlar, hem de kendi elleriyle? pöööeehh gülerim buna.
çook beklersin düzelmesini umudediyorsan eğer. öyle taşşaklı bir iktidar henüz gelmedi bu ülkeye.
öyledir efendim.okullar kapanmadan kardeşimin kitabına göz attım fen kitabı sadece deney arada bir öyle bilgi yazmış ama neyse.eğtim düzgün olmadığından dersanelere para saçıyoruz.
futbol,sinema,tv... gibi unsurlara milyarlar harcanırken,sosyal kurumların en büyük temel taşı olan ''eğitim''e harcanan bir kuruşun hesabının yapılmasının sonucudur.bir tv dizisinin 5 saniyelik sahnesi için 50 milyar harcayabilen zihniyetin,bir okul hizmetlisine 600tl aylık ödenmesini çok görmesidir.bu kadar büyük paraların dönebildiği ülkemizde eğitime önem verilmesi gereken dönemde,eda taşpınarın bacakları ya da bülent ersoyun kendinden 25 yaş küçük sevgilisiyle ilgilenilmesinin sonucudur. 12 yılda alınması gereken eğitimin üniversite hazırlık kurslarında 10 ayda alınabileceğinin sanılmasına sebebiyet veren durumdur. *~
yüzde yüz desteklenen cümledir.
not:egitim sistemiz harbiden bombok durumda. son gelişmeler nedir takip edemiyorum. yılın ortasında veya her ay eğitim sisteminde değişiklik yapıp, ögrencileri anvele eden tek biz varız.
durumu çok kötü olmayan 3 kişiden 2'sinin dersaneye gittiği bir eğitimde kaçınılmaz durumdur. hele bu fen lisesi, anadolu lisesinde hemen hemen herkes dersaneye gidiyor. çünkü, okulda öğretilen eğitimle üniversite sınavındaki soruları cevaplandırmak gerçekten zordur.
lise 2 öğrencisi olmama rağmen anlam verememişimdir. arkadaş sayısal ağırlık seçiyorsun 2 ders edebiyat, dil ve anlatım, tarih nedir bu. dahada ilerisi için de çok doğru bir tespit.
hazırlıkta matematik öğretir, son 3 yılda ingilizce öğretir. dil bölümünden sınava girersin 3 yıldır göstermediği matematiği gösterir ve ayrıca en son 7.sınıfta gördüğün geometriyi 6 yıl sonra yapmanı ister. bu, dershaneye gitmek zorundasın, ne bok yersen ye demek değil de nedir?