türkiye deki demokrasi

    1.
  1. -ya burda bir demokrasi vardı gördün mü şekerim?
    -kalk bir üstüne oturmuş olmayasın.
    1 ...
  2. 7.
  3. sözde vardır. ama aslında baktığımızda daha basılmamış kitapların yasaklandığı, ygs için protesto amaçlı bir gün okula gitmeyen öğrencinin okuldan atıldığı, ergenekon diye bir çok insanı suçu ne olduğu belli olmayan bir sebepten dolayı içerde tutulduğu bir demokrasi demokrasi değildir. ileri demokrasi hiç değildir. şimdi yukarda "evet bizde demokrasi var" diyen yobaz, hükümet yalakası, koyun ve hatta daha sayamadığım kadar kötü sıfatı ve küfürü hak eden vatan hainlerine, basın lan eksiyi hepiniz ipnesiniz.
    1 ...
  4. 8.
  5. öyle bir demokrasidir ki sözlüklerde türkçe bilgisi olmayıp, türkiye deki yazması gerekirken türkiyede ki yazana bile yaşama izin verir.
    1 ...
  6. 5.
  7. demokrasi bir ülkede yaşayan herkesin aynı güce sahip olması değildir. demokrasi, yine o ülkede yaşayan herkesin aynı haklara sahip olmasıdır.

    türkiye demokrat bir ülkedir. doğrudur(!)

    dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesin aynı şekilde askere alınması; yine dil, din, ırk ayrımı yapmadan herkesten şeker gibi vergi alınmasıdır türkiye'deki demokrasi; eğitimde, dilde, anayasada da demokrattır. kendi ana dilleri her yerde rahat rahat konuşulmakta, kendi ana dillerinde müzik yapmakta, kitap yazmakta, tv., radyo ve gazete gibi birçok yayın organlarını ellerinde bulundurmaktadırlar "demokrat türkiye"de yaşayan insanlar.

    türkiye'de şeker gibi demokrasi vardır.
    2 ...
  8. 6.
  9. türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülke midir? bu soruyu cevaplamaya somut deliller gerekir. demokrasi demek hukuk ilkeleri ile yönetilen devlet demektir. pekala hukuk ne dersek; basit anlamıyla vatandaşların özgür iradeleriyle uymayı kabullendiği yazılı değerler manzumesidir. ülkenin içinde bir kargaşa varsa birileri kanunlardan hoşnut değil demektir. bu hoşnut olmayanlar azınlık olsa anlaşılır ama türkiye'de büyük çoğunluk sessiz veya sesli homurdanıyor.

    bir başka bakacağımız nokta ise bir ülkede yönetimin dağılımı ve kamuda maaşların dağılımı. demokrasi olan bir ülkede yönetim mecliste olur ve halk eğer ki milletvekilleri kafasına göre maaşlarını artırıp dursalar bir daha o mevkiye getirmeyerek müdahalesini yapar. oysa kamuda en yüksek maaşlara bakarsak milletvekili maaşlarıyla yarışan yargıyı ve askeriyeyi görüyoruz. nice profesör yıllarca okuyup bir yerlere gelirken kısa süreli bir askeri eğitim veya hukuk fakültesi eğitiminden sonra sadece laf üretip veya hiçbirşey üretmeyip ülkenin kaynaklarından en yüksek payı alabiliyorsa ellerinde demokrasiden almadıkları bir güç vardır. çünkü halk adaletli maaş dağılımı ister. bir subayın doktordan veya mühendisten fazla maaş alması gözüne batar. basitçe söylemek gerekirse asker ve yargı mensuplarımızın maaşları olmaları gereken yere indiğinde hah ulan bu ülkede demokrasi varmış diyebiliriz. yönetimin dağılımına bakmaya gerek yok. asker ve yargı izin verirse seçilmişler bir şeyler yapabiliyor.
    0 ...
  10. 2.
  11. 3.
  12. iktidar yanlısı için vardır;
    (bkz: üniverisitelerde türban yasağı protestosu)
    iktidar yanlısı olmayanlar için yoktur;
    (bkz: harçların fahiş zammını protesto eden öğrencilerin dayak yemesi).
    0 ...
  13. 4.
  14. hülya avşar a sorulması gereken bir sorudur.
    (bkz: bu memlekette bilime değer verilir)
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük