bugün

14 şubat yüzünden tabisi de. herkes 14 şubata kadar bir sevgili bulmalıyım gayretinde bilim milim kimsenin sikinde değil ki. bulan da yılların abazılığının acısını çıkarmak da.
bilime din ve siyaset değerse kimyasını bozar. bilimi bilim yapan tarafsızlığı çünkü. din ve siyaset bir ideolojidir ve bunlar her zaman yanlı olur bilime etki ederse bilimi de o sığ kalıplarına sokmaya çalışacak ve bilim bu sefer onay merciyi olacak.
din ve siyasetten eğitim kurumlarını arındırıp salt bilim yapmadan bilim gelişmez.
tabi ki bilim salt da gelişmez. bilim, sanat, hukuk, bir toplumda her şey ancak ancak özgürlükle gerçekleşir. bir toplumda bilim zirve yaşarken sanat yerlerde sürünmez. bunlar toplum dinamiği içinde bağlantılıdır.

dinsel doğmalar toplumdan silinip özgür bir toplum yaratılmalı ve aklı hür materyalist bir bilim toplum yaratılmalıdır. aksi halde bilim nah gelişir.
Çok basit. Bilim insanlarının bilimle uğraşacakları bir ortam yok. Bu yüzden gelişmiş ülkeler uzayda koloniciliğe soyunmaya hazırlanırken biz bakıp bakıp çok afedersiniz 31 çekiyoruz. Bu kafayla sonumuz yakındır zaten.
Çünkü tübitak'a bir icat götürdüğünüz zaman bu zaten yapılmış diyip o icadı amerkiya satmasından dolayı.
Çünkü bu dünyayı bırakıp ahirete hazırladığımız için.
Ve bu zihniyete sahiplerin dünyayı cehenneme çevirmesi yüzünden.
bundan 4-5 sene önce twitter'da, 'moon walk yaparak kabeyi tavaf etmek' 'paraşütle döne döne inip kabeyi tavaf etmek' şeklinde iki tivitim olmuştu. epey linç yedim. dinsiz adledildim. baya baya gavur, kafir falan oldum.

bence komikti, eğlenmiştim ve bu yazdıklarım anlık yapılan üzerine düşünülmeyen bir espriydi. kurgulamadım. aklıma geldi 'aa komik lan' dedim ve tiviti attım.

aradan bir kaç sene geçti. facebook'ta bir video düştü ana sayfama. videoda arap bir abimiz, gingera binmiş kabeyi tavaf ediyordu. wow.
ardından bir kaç gün sonra ise karikateist minvalinde bir sayfada 'arapların müthiş icadı' diye bir haber gördüm. haberde iranlı bilim adamları(!) kabeye su kaydırağı gibi bir sistemle döne döne tavaf edilebileceğini ve aynı zamanda eğlenebileceklerini söylüyorlardı. vay amına koyim lan ben bunları götümden uydurmuştum kaç sene önce, bu adamlar bunun üzerine düşünmüş, kurgulamış, minyatürünü yapmış, projelendirmiş vs vs.

lan oğlum, soğuk suya basınca fatiha okuyup sıcağa basınca nas felak okuyan sebil yapsan nolur amına koyim?

yüzünü ortadoğuya, götünü batıya dönersen ancak böyle şeyler çıkar ülkendeki parlak(!) zekalardan.
adamlar marsa gidiyor marsa, gezegen olan. dingil.
Burada ki sorun devletin bilime değer vermemesi ve bizi yöneten insanların bilimle alakalarının olmamasından kaynaklanıyor.Önemli olan zemin hazırlamak.Amerika yada Avrupa bilime değer veriyor ve zemin hazırlıyor.Amerikada kendi ülkesinde bilim üretemeyen ve desteklenmeyen bilim adamları Amerika'ya hizmet ediyor çünkü her türlü imkan sağlanıyor.Diğer bir nedeni ise eğitimimiz ezberci sistem ve tüketime dayalı bir toplum yetiştiriyor.Oysa biz üretmeye dayalı yenilikçi bir eğitim anlayışını benimsememiz gerek.Bunun için de akıllı yöneticiler Lazım ülkeye.
Gelişiyor zehir gibi çocuklar var ortam bulmakta sıkıntı yaşıyor belki sadece.
Bilimle uğraşmanın insana ve Ülkesine çok şey kazandıracağına inanmamızdan dolayı ve daha binlerce neden.
Sosyal bilimler veya fen bilimlerinden ülkede destek gören tek bir alan var mı?

Mesela coğrafya bilimi ? Ya da işte kimya ?

Ya da x alanı destekleniyor mu da gelişsin.

Bilim bu alanlardadır. insanlar bilim adamını dünya dışı bir varlık zannediyor.
ilk olarak devletimiz bilime o kadar yatkın değil. ikinci olarak yetiştirdiğimiz kaliteli fizikçi, matematikçi ve kimyacıları amerikaya falan kaptırıyoruz yani değerini bilmiyoruz. üçüncü olarak, kaptırdığımız o matematikçi ve fizikçi olmadan kalite mühendis yetiştiriyoruz fakat o mat ve fizikçi olsa daha fazla yetiştirebiliriz.
dörtüncü olarak, o mühendislere adam gibi muamele yapılmayınca onlar da kaçıp gidiyor...
e makineyi, teknolojiyi para kazanmak için doktor olanlar mı üretecek?
Bilimi geliştirecek insan varsa da değer görmediğinden yurtdışına gitmektedir. Bütün mesele değer vermek.
islam ülkesinde bilimin ne işi var?
Çünkü fen liselerinin puanı çok yüksek.
Bilimi geliştirmek isteyen güzel insanlarımız çok. Ama onların önüne engel koyan bazı bazı bazılarımız da çok. Bu yüzden.
araplasmis bir millet bilim uretemez ancak tuketir. baska bir aciklamasi yok.
Tembel millet oldugumuz için kısa ve net.
Kimsenin bir şey bildiği yok. Herkes bencil önce toplumu düşünen birisi çıkmadığı sürece hiçbir şey gelişmez.
Gelişiyor, selavatsayar teknolocisinde geldiğimiz nokta birçok müslüman ülkenin ilersinde.buda gelişmişliği gösteriyor.
görsel
Gelişmekte olan bir ülke için zor bir alan.
hep siyaset hep siyaset. bide dine musallat olan bilim öğrenmeye yeni başlamış gereksiz insanlar yüzünden. siyaseti bırakın dinle ilgili muhabbetleri bırakın önce siz gelişin sonra bilim gelişir.
Bi kere doğru düzgün kaynak yok. Popüler olcaz diye bilime saçma sapan şeyler katıp haber yapan siyasete çeviren o kadar çok site var ki! Geçen yeni açılmış bir site buldum http://www.bilimma.com baktım kaynakları hep makale. Çevirilerde abartı yok. Kesin yorumsuz bilgi. Sevdim yani
bilimin bir sonraki açacağı çığır ruh kavramının oturaklı ve kapsamlı bir şekilde incelenmesinde. ruhsal şifa ve tıp konusunun iyice anlaşılmasıyla psikoloji önemli bir görevi yapmış oluyor. ancak psikoloji tam olarak ruhun doğasını dini ve manevi boyutlarıyla kavrayamıyor, keza insan deneyiminin bilim tarafından anlaşılamayan bir çok deneyime de kapı açtığı kuşkusuz bir gerçek. keza bilim insanları da bedenlerinin ve zihinlerinin tam kapasitlerini kullanamadıkları zaman bu ürettikleri bilginin de kalitesine yansıyor.

farkındalık ve şuur açılımı deneyimine bir çok kişi belli başlı ruhsal çalışmaları doğru bir yaklaşım ve uygulama biçimiyle yapmadan ulaşamaz. keza bunların tespit edilmesi gerekir. bunu yaptığımız zaman bilim insanlarının da farkındalığı kuşkusuz artacaktır ve bilimde bir paradigma değişimi gözlemlenecektir.

bu yüzden hayatın özünü kendisini inceleyen bir tıp olarak ruhsal tıp yakında çıkabilir. biz bu açıdan kapsamlı çalışmalar, araştırmalar yapıyoruz.

kaynaktan gelen öz-hayy-kundalininin hem bir enerji olarak hem de bir bilinç olarak mucizevi yönleri var. din bunu açma önünde biraz sembolik ve şifreli bir anlatımdır, bugün bunu bilim, felsefe, şifa ve maji ile de işleyebiliyoruz.
Araba üretmektense dışarıdan ithal edip vergiyide koyup 2 araba fiyatına satmak varken niye araba üreterek yorulalım ki.