türkiye'deki üniversitelerin yoğun bilimsel çalışmalarından dolayı gözden kaçmış eksikliktir.
(bkz: dünaydaki ilk 500 üniversite arasında türk üniversitesi bulunmaması)
turkiyenin laik oldugunu gosterir. zaten turkiyede adim basi elini sallasan cami bulmak mumkun. keske biraz da beyin akil mantik felan bulabilsek her ellimizi salayinca.
insanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği yer üniversiteler değildir, sadece öğrenim görmek için gidilir oraya camiler var isterseniz dersinizi kırıp gidebilirsiniz. ha ayrıyetten eğer ihtiyaçların hepsini karşılayabilecekse üniversiteler o zaman kendi içinde başka bir ad alması gereklidir. rica ediyorum abuk subuk başlıklar açıpta kutuplaştırmayalım bu sözlüğü..
bÂzı insanlarca yanlış olduğu düşünülen bir gerçektir. evet türkiye'De -bazı- üniversitelerde mescit yoktur. iyi de;
- ders saatleri ile namaz saatleri birbiriyle çakışabilir. bu durumda dersleri, namaz vakitlerine göre mi ayarlayacağız ?
- kendini dine verdiğini iddia eden pek çok serseri, namaz kılmayan öğrencilere baskı yapabilir ki bu sık rastlanan bir şeydir zÂten.
- ona bakılırsa hastane, lokanta, iş yeri, gemi, uçak, tren... de insanların zamanlarını geçirdikleri yerlerdendir. orada bulundukları sırada namaz vakti gelmiş olabilir. çözüm olarak buralara da mı ibÂdethÂne açacağız ?
galiba en iyisi dersleri caminin içinde yapmak. böylece ne derslere geç kalınır, ne de ibadete. a bi dakika o zaman kızlarla erkekler yan yana ders yapamaz. hımm, o zaman kızlarla da erkekleri ayıralım. haremlik ve selamlık olarak ayıralım camileri de. sonra teneffüs zilleri olarak da ağlak hoca efendiden nameler dinleyelim. notlar sevap ve günah olarak sisteme işlensin. çanın üstünde kalan öğrenciler cuma günleri ezan okuma hakkına kavuşsun. din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 85 kredi olsun. seçmeli olarak, şeytan taşlama ve yahudi yuhlama dersleri açılsın. aklıma bu kadar geldi şimdilik. tesbih çekerken biraz daha düşünücem. şimdilik allah kabul etsin.