özellikle dolar yükseldikten sonra sürekli gündeme gelendir.
ama etrafa şöyle bir bakınca hemen herkesin rahat rahat takıldığını görüyoruz. yani kriz yok.
eğer olsaydı venezuela gibi ekmek kuyruğunda beklerdik.
Ülke ekonomisi güncel durumunu maaşına o kadar zam almadığı halde kullandığı tutarın bir o kadarı kadar daha ödediği vergilerden şikayet eden, her gün pazarın marketin el yaktığından yakınan, ayın sonunu getirmek için kredi kartlarına dayanan, kredi kartı borcunu da takas yöntemi ile başka bir kredi kartıyla ödeyen ekonomik refahı yerinde milletin genel görüşü belirliyorsa eğer, kriz yoktur.
Sektör bazlı düşünürsek eved var. insaat,otomotiv sektörlerindeki daralmayı görmemek için kör olmak ilazım.
Peki bireyleri etkiliyor mu ? Etkileneni var etkilenmeyeni var. Örnegin bir arkadasim dükkan aldi. Bir diger arkadasim araba yeniledi.lakin baska arkadasim evinin yolunu bulamıyor.
var. evet var. halkın alım gücü %50 gibi fahiş rakamlara düştüyse var. ülkenin parası 2-3 günde %30-40 gibi bir değer kaybına uğradıysa var. faizler %40 yükseldiyse, enflasyon tek rakamlara inemiyorsa var. yani türkiye'de kriz var. ama bu bize hisettirilmedi. aslında daha büyük bir kriz var ortada. ama o krizi hisettirmediler bize. bir anda gelen çöküntüye kriz diyoruz ama sonradan yavaş yavaş gelen daha büyük bir çöküntüye niye kriz demiyoruz anlamıyoruz. bugünlerde yaşadığımız da o büyük krizin bir parçası aslında.