öyledir. Londra da 6 pound olan bir eser türkiye de 30 lira. abi kur farkından bize ne? biz tl hesabı çalışıyoruz. bize pound maaşı verseler sat o fiyattan alalım.
Maalesef acı gerçektir. Üç kitaba 50 tl'ye yakın para ödemek bir yerden sonra koyuyor insana. Evet fiyatlar fahiş olsa da kitaplar aldığına değiyor elbette ama bu konuda bir şeyler yapılmalı. Okumak istediğin kitaplar bazen kütüphanelerde bulunmayabiliyor —ki başıma çok sık gelir— ve üstüne kendinizce küçük bir kütüphane oluşturmaya çalışıyor olabilirsiniz. Bunun sonucunda da sıfır kitap almaya mahkumsunuz. Hal böyle olunca da musluktan para akıtmaya başlıyorsunuz.
Valla bugün D&R'a uğradım; pek de haksız sayılmayan önerme.
Kuş kadar Agatha Christie kitapları 17 lira. iki saatte bitirirsin. O 17 lira ile eni konu marketten makarna sebze bir şeyler alıp beş günlük yemeğini falan çıkarabilirsin.
Ortalama fiyatlar 20-25 lira civarında. indirimde bile 12 liradan aşağı kitap yok. Ha diyeceksiniz ki sigaraya para buluyorlar ama sigara bir kere bağımlılık; yani işin tıbbi yönü var o yüzden karşılaştırma yapılmamalı. 100 bin liralık arabalara, pahalı spor ayakkabılarına, futbol maçlarına veya Recep ivedik saçmalığını sinemada izlemeye para buluyorsunuz diyebilirsiniz. O zaman haklısınız derim, pahalı değil.
Ama kitap okuyan kesim genelde öğrenci ve onların da durumu hali belli. O zaman da pahalı derim.
Internet sitelerinden %30 %40 gibi indirimli fiyatlardan alırsanız normalleşiyor sanki. Aslında D&R'ın hala fiziken kitap satıyor olması beni şaşırtıyor. Orada 40 lira olan bir kitap Idefix'te 20 liraya alınabiliyor (gerçi ikisi de Doğan Holding'in).
Ne bileyim, sanki pahalı olup olmaması sizin yaşam tarzınıza göre şekilleniyor. Ama bir kitaba da lak dile çıkarıp 40 50 lira vermek...Asgari ücretlinin hayali bile olamaz zaten.