yakın zamanda hastaneye gitmemiş birinin söylemidir.
küçücük bir ilçede yaşıyorum, abartmıyorum 5 ay sonrasına ilaçlı böbrek filmi
günü verdiler. en dandik bir muayene için bir gün önceden internetten sıra alman lazım.
onun içinde saat 17:00'da sistem işlemeye başlıyor. 17:05'te tüm randevular doluyor.
sizin kuracağın sağlık sistemini s.keyim.
eserinizle gurur duyun .
bir hastane çalışanı olarak tam tersini gördüğüm (en azından benim çalıştığım kurumda) tespittir. bir tek diş dolgusu için 3 sene sonrasına gün vermekteyiz de. tel meselesi ise bir acayip yaklaşık 6 sene sonrasına gün verilir.
ha değişen oldu o da şu. eskiden ilk muayene olmak için sabahın köründe gelinip sıraya girilirdi şimdi internetten randevu alınp da gelindiği için günlük kotanın dışına kalan hastalar gelememektedir. yani hastaneye kontrollu hastalar alınmaktadır. bu sebepten ilk defa gelecekler için haftalarca internette uğraşan hastaları tanımaktayım.
şimdiki hükümetin başarısıdır. evet bu bildiğin başarıdır.
yeni sisteme göre mal gibi gidip hastanede kuyruk beklemiyorsun internet üzerinden randevunu alıyorsun. tabi bu randevular genelde 1-2 ay sonraya verildiği için hastalığın ya geçiyor ya da geberip gidiyorsun bunun için hastaneye bile gitmeye gerek kalmıyor.
vakıf gureba'yı görmemiş kişi söylemidir. yada bartın'da veya bilecik'te yaşayan kişi söylemidir. istanbulda hangi hastaneye gidilirse gidilsin ana avrat dümdüz bir kuyruk olmaktadır.
gözümüzün içine baka baka söylenen bir yalandır. bir saat önce hastaneden gelen arkadaşım, dizinde ki ağrıdan dolayı ayakta durmakta zorlanıyor. önümüzde ki haftaya emar tarihi verildi kendisine. küçük atın biraz.
doktor bugün gittiğim devlet hastanesinde yaptığı gibi bir (1) dakikada hastanın şikayetini dinleyip muayene edip gönderirse değil kuyruk canlı bile kalmayabilir.
biri hızla hastayı göndermenin değil hastaya gereken ilgiyi göstermeleri gerektiğini öğretmeli onlara. vallahi bir dakikada pulumu yapıştırıp yolladı. sadece beni değil odaya giren herkesi
-şikayetin ne ?
+ bıdı bıdı bıdı doktor.
- aç ağzını aaaa de (kulak-burun-boğaz kontrolü)
hemşire evrak işini hallediyor ve bi anda kapının dışındasın. çabukluk kadar kalite de önemli konumuz sağlık çünkü. telafisi olmayan bir şeyden bahsediyoruz.
küliiyen yalan..
şimdi hastaneden geldim. 10 da randevum vardı. 10 dakika erken gittim. Elime bi numara verdi: 24,
ekrana baktım:2. ölmem eşşeğim ölme..ne anladım ben randevudan. arkada bekleyen 30 a yakın kişiden sözetmeye bilmem gerek var mı?.
eskiden hangi semtte oturuyorsanız sizin bağlı bulunduğunuz hastaneye gidebiliyordunuz bu da gittiğiniz hastanede yığılmalara sebep oluyordu.
ssklılarla emekli sandığına tabi olanlar aynı hastaneye gidemiyorlardı.
özel hastanelere devletin katkısı yoktu. fakirsen ssk hastanalerine sabah ezanında gidiyordun.
şimdi ister devlet hastanesine, ister üniversite hastanesine, ister özel hastaneye nereye gidersen git. ister sabah sıra al, ister öğlen al yarım saatte muayene ol. ha bu arada daha evelsi gün gittim. 13.06da sıra aldım. 13.30 da muayene başladı 13.45 de muayene oldum. bu kötü mü? sağlık sisteminde eleştirmek istersek hasta katkı paylarıdır. devlet hastanesine muayene olmak için neden para veriyoruz rosava cevap versin.
sağlık uygulamalarını yapboz'a çeviren sağlık bakanlığının zaman zaman boş atıp dolu tutturması olayıdır.
hastanelerde kuyruklar artar da azalır da değişmez de. asıl konunun farkında olmak gerekir. devlet hastanesi personelinin iyice yozlaşmış olmasıdır konu. ne doktor doktor gibi davranıyor, ne de hemşire hemşire gibi davranıyor. benim suçum değil bu di mi? kim getirdi onları o hale? kim getirdi onları, hastanın yüzüne bile bakmayıp ilacı yazıp paketleyen robot haline? ben değil. sağlık sektörünün kalitesini ancak ve ancak iktidardakiler artırabilir. adam gibi uygulamalarla, adam gibi adamlarla. ama tabi sağlık bakanının en iyi icraatı, engelli vatandaşlara ayar vermek olunca, zor tabi.
çünkü randevu saaatini alırsın.atıyorum 13:20'dir.gidersin öğlen 1 civarı hastaneye bir bakarsın daha 11'de randevusu olan bile bekliyor.haliyle 2 saat sonra sıra ancak gelir.e ne anladım ben bu işten diye düşünüyorsun doğal olarak.
ayrıca bazı konularda alınan randevular ertesi güne olmuyor.bazı tahliller,çekilecek röntgenler ile ilgili 15 gün hatta 1 ay sonrasına randevu verildiği çok oluyor.muayenelerle ilgili sorunlara,ilaç sıkıntılarına,araç gereç yetersizliklerine hiç girmiyorum bile.
özetle sağlık sistemimiz hala daha yetersiz ve halka etkin hizmet vermekten çok uzak.o yüzden şu akp yalakalığını bırakıp gerçekçi olmalı bazı şakirt arkadaşlar
emeklilik yaşının ileri alınmasıyla ilişkili durum. en azından öyle bir teorim var.
şimdi eskiden 40 ında emekli olmuş insan evde boş boş otur. hem boş oturmanın verdiği hastalıklar hem can sıkılmasından gideyim hastanede bi görüneyim düşüncesi falan derken hooop kuyruk.
ama şimdi yaş 65. adamın zaten yaşı gelmiş. iş yeridnen sık sık izin alsa kapı önü. e işi bıraksa başka yerde o yaşta iş bulamaz. izin almaması ve işe elverişli halinin devamı için sağlık şart. sağlıklı değilse bile öyle görünmesi şart. haliyle bu durum hastanelerdeki kuyruğa "olumlu" yansıyor.
burdan çıkarılacak sonuç, emeklilik yaşı 65 olunca hastane kuyruğu azalıyorsa yaşı 95 e çıkarırsak mezarlıktaki kuyruklarda azalacaktır. akp duy sesimi bu kıyağımı unutma.