haddinden fazla okul yoktur, az okul vardır. her sınıfta 50-60 öğrenci eğitim görüyor ve bunlarla öğretmen yeterince ilgilenemdiği için bu çocuklar daha sonra hırsız, kapkaççı, tinerci, katil oluyor. türkiye de yeterince öğretmen de var ama haddinden fazla atanmamış öğretmen var. şunu da merak ediyorum bu öğretmenlerin hepsi kpss'den 100 alsa devlet kimi nasıl atayacak hoş o zaman da puan eşitliği durumunda yaşa bakarız taktiğini uygular. bu konunun yeri burası değildi ama dayanamadım.
böyle bir başlık açılıyorsa demek ki güzelim ülkemde hala okul eksiğimiz var. var ki böyle zihniyetler hala ülkemizde yaşayabiliyor ve böyle düşünebiliyor.
ilkokullarda sıralarda 4-5 kişi oturan öğrenciler olduğuna ve üniversite sınavlarından sonra açıkta kalan 1 milyon küsür öğrenci olduğuna dikkat çekersek eğer:
(bkz: türkiyede haddinden fazla öğrenci olması)
ilkokul seviyesinde yalnış, üniversite seviyesinde doğru önerme. Çünkü ilkokullarda bir sınıfta halen 50 kişi ders görmeye çalışıyor. Üniversitelere gelince, herkesin üniversite okumasına gerek yok ama meslek liseleri ve benzeri kurumlar işlevlerini yerine getirmediği için insanlar üniversite okumadan iş bulamıyor. Yani sıkıntı kaynak yetersizliği değil, organizasyon bozukluğu. Kişilere meslek edindirmeye yönelik eğitim veren kurumlar işler hale getirilmeli. Normalde bir ülkede en fazla insanların %20'sinin ihtiyaç duyduğu teknik eğitim veren kurumlar, az ve öz olmalı. artan ödenek ise daha temel seviyedeki eğitime harcanmalıdır.
okul için birşey diyemem ama fazla üniversite olduğu aşikardır. üniversite sayısının çok olması eğitim düzeyinin, halkın refah düzeyinin üst seviyelerde olduğunu göstermez. bunu anlayamadı üsttekiler bir türlü. sen mühendis adamı sanki işletme, iktisat okuyormuşçasına sadece kağıt üzerinde eğitim verirsen o adamdan ne bekleyebilirsin ki? adam akıllı laboratuvarı olmayan üniversiteler var. sen gidip üniversite açıyorsun hala. bu konuda bari derdin para olmasın be arkadaş.