muhalefet yapmayı bilmeyen bir muhalefet olduğundan hasıl olan durumdur.
ben şu işi bu iktidardan daha iyi yaparım cebiniz parayla dolacak ekonomiyi beş katı büyüteceğim diyen bir muhalefet olmadığından sürekli bel altına çalışmayla dolu gündemimiz var.
gerçi 5 katı yetersiz kalır, çünkü bu iktidar devraldığı ekonomiyi beş katına çıkardığına göre muhalefetin en az 6 katını vaad etmesi gerekiyor, buna da biraz büzük lazım tabii her babayiğidin harcı değil.
Madalyonun öteki yüzünü görememekten kaynaklanan durumdur. Bu ülkede her şey bir avuç zenginin ve işbirliği yaptıkları yabancı tekellerin kasasına göre düzenlenmektedir. Kısaca ekonomi-politikası yerli ve yabancı tekellerin ihtiyaçlarına göre düzenlenen kapitalist bir sistemde kaç kişinin işsiz kaldığı değil, tekellerin kar ve zararları, borsadaki işlem hacimleri ve bunların eteklerinden dökülen kuruşlara aldanarak yemlenen küçük-burjuvazinin şükürleri ilgilendirir. Ne yazık ki durum budur.
3 günlük bebeklerden 150 yaşındaki ölülere kadar geniş bir yelpazede vuku bulan tecavüz haberleri, ne hikmetse zamların hemen ardından meydana gelen pkk eylemleri, ergenekon ve muadili milli paranoya haberleri, milli maç ve derbi haberleri, türban, laiklik - şeriat tartışmaları ve en son yumruk trendi gibi haberlerden dolayıdır. ekonomi dediğin nedir ki?
10 yıl sonra gündeme gelecek ve durumun ne kadar vahim olduğu kafamıza dank edecektir. başımızdaki iktidar (siirt'teki tecavüz olayları için medyayı suçlayan "niye haber ediyorsunuz bunu efenim. olan olmuş bir kere yahu!" diyen, pişkin iktidar diyoruz biz buna)ve niteliksiz ana muhalefet ( "ahlaksız teklifi" açığa çıkaran fakat işsizliği bir türlü gündeme getiremeyen) partisi başımızda oldukça uzun bir süre gündeme gelmez.
iktidar partisinin türkiye cuhmuriyeti'ni kalkındırmak gibi bi derdi olmadığı için, bu aralar daha da gündeme gelmeyecek konudur.
biliyoruz ki onların derdi, ülke sömürülsün, satılsın, herkes birbirine girsin, kendileri istediklerini yapsın, dokunulmasınlar, din temalı bir devlet olalım vs.
okumak uğruna dökülen paralar, sınavları kazanmak uğruna dökülen paralar, girilen okulu bitirmek adına dökülen paralar ve son. çıktın gördün *
gündeme gelecek ekonomi mi kaldı yeğen.
sanırsınız ki ülkenin ekonomisi çok iyi. gündem ne anayasa değişikliği, balyoz planı, ergenekon soruşturmaları falan falan.. eminim hiç bir zaman da gelmez hatta böyle gidersek yunanistan gibi oluruz bence.
ne zaman ekonomik bir girişim olsa örn:son olay gibi her seferinde ya bir terör olayı yada siyasi krizler alıp başını gidiyor,bunun için yerimizde sayıyoruz.
esas irdelenmesi gereken türkiye biraz toparlanıp uluslarası planda ön plana çıkınca neden içeri karıştırılıyordur. bu sorunun cevaplanıp,gereği yapılmadığı sürece ekonomide düzelmez zaten.
aslında herbiri kendi çapında birer ekonomist olan türk halkının emektar vatandaşları artık seneler süren kötü gidişata alışmış ve bağışıklık kazanmıştır. o yüzden ekonomi gündemi bihter'in ölümünden sonra gelir.