Kübada genç olmaktan x10 kat daha kötüdür.
orada en azından kimsede bir şey olmadığı sömürü, torpil vs. olmadığı için motivasyonunu düşürecek şeyler yok.
2 senedir Kamboçyadayım. Başkent mungusungurda büfe açtık. ben döner kesiyorum, kardeşlerim tükkanın önünde apaçi dansı yapıyor..
1- hiç gelecek kaygım yok. (Tükkanın önü insan kaynayiii)
2- çok para var. ( 1 abidin doları= 90875 Kamboçya kamçısı)
3- hiç bok yok. (Hava çok sıcak amel sıçırıyoruz)
4- gençlerin önünü tıkamıyorlar (ped satışı yasak)
beeeşş : shaka!! 11
evet Türkiye'de genç olmayın çok zor.
arap size avrupalı, avrupalı size arap diyor. hadi bu tabiri siktir edelim.
türkiye de genç olmak surinam da çocuk olmaktan daha zordur.
en kötüsü ne biliyor musunuz? eğer sigara içiyorsanız marlboro diyelim 14 tl. tam 11.90 vergi ödüyorsunuz. alkolden bahsetmiyorum bile %150lik bir vergi. dünya da özel tüketim olarak vergi alınan tek ülkedesiniz. neden bizim gençlerimiz avrupalı gençler gibi para harcarken ertesi günü düşünmeden edemiyor? kız arkadaşıyla otursa mekan da 2şerden 4 bira + 1 cips açsa sigarasıyla birlikte 100 lirası gitti. saati 6.75 olan bir asgari ücretten bahsediyoruz.
cidden bu ülke de doğmamak için sovyetlerin taş ocaklarında çalışmayı göze alacak genç kardeşlerimi tanıyorum. (bkz: orta doğu) senin ananı götünden s*keyim. dünyanın en büyük bataklığı orta doğudur.
aile baskısı, toplum baskısı, kalıplara sokulma baskısı, okuma baskısı, çalışma baskısı, sevgili baskısı derken zor iştir. her baba yiğidin harci değildir.
gurur duyulması gereken bir olaydır. hayatı kız arkadaş, para sahibi olmak, içip içip gezmekten ibaret sananların pek umursamayacağı kesindir. ancak en basitinden, onsekiz yaşından sonra sokağa atmayan bir aileye, senin için okuldan atılmayı göze alan sağlam bir arkadaşa * ve onca baskıya-diretmeye-oyuna rağmen yıkılmayan bir topluma-devlete sahip olmak heryerde nasip olmaz insana...