türkiye de futbol un gelişmemesinin tek nedeni

entry5 galeri0
    5.
  1. para abi bütün mevzuu, büyük takımlarda alt yapıya girebilmek bile yüksek meblalar isteniyor. kendim bizzat şahit oldum.
    0 ...
  2. 4.
  3. -her alanda oldugu gibi futbolda da, ozellikle altyapi secmeleri surecinden baslayarak oyuncuya temel futbol, beslenme, etik donanimlarinin kazandirilmasini saglamasi gereken, tam profesyonellesememis, yetersiz kadrolarimiz.

    -hatir-gonul iliskileri, torpil.

    -tembellik.

    turkiye gibi devasa genc nufusa sahip bir ulkeden hadi hepsini gectim, adam gibi kaleci bile cikmamasi gercekten icler acisidir. ~rustu ve tolga
    zengini tenzih ederim.~
    0 ...
  4. 3.
  5. dernekler kanunu ile kulüp yönetimi. her yönetim kısa sürede başarı yakalamak zorunda hisseder. çünkü bir sonraki seçimle gideceğini bilir. başarı için transfer yaparlar. kimsenin altyapıdan oyuncu yetiştirmeye zamanı yoktur. ayrıca genç oyuncuyu oynatıp rise girmek de istemezler. bu sebeple flaş transferlerle sezonu kurtarma yoluna girerler. ayrıca flaş transferler taraftarların da gazını almaktadır. böylece o sezon yönetimde kalmayı garantilemiş olurlar.
    0 ...
  6. 2.
  7. 1.
  8. dünya da iyi futbol oynayan, adından söz ettiren ülkelere bir bakın. ortak özellikleri nelerdir. 2 ortak özellikleri vardır.

    1. alt yapıya çok önem veriyorlar. futbol akademileri kuruyorlar. bu örnekler avrupa ülkeleri için geçerli (bkz: alman futbolu) çocukları küçük yaşta alıp hem akademik eğitim hemde furbol eğitimi veriyorlar. çocuklar geçim derdi nedir bilmeden futbola konsantre oluyorlar. yani altyapı. altyapı olmadan iyi futbolcular çıkarmanız neredeyse imkanızdır. sadece aşırı yetenekli olan kimseler sıyrılıp çıkacaktır. 80 milyonluk türkiye'den milli takıma giden adam sayısıyla almanya'da ki gurbetçilerimizden yani 2,5 milyon kişiden milli takıma giden futbolcu sayısına bakın. oran orantı yaparsak arada uçurum var yani gurbetçiler çok daha fazla futbolcu gönderiyor çünkü altyapılarını almanyada aldılar.

    2. futbol oynamaya müsait olan. bu örnekte daha çok afrika ve güney amerika ülkelerine uygun. bu ülkelerde çocuklar küçüklükten beri futbol oynayabilecek alanlara sahipler. genelde tüm eğlence futbol üzerinedir ve bu ülkelerden bazıları tüm dünya külüplerinin ilgisini çekmiş ve altyapı okulları ve akademiler kurulmuştur. dolayısıyla futbol gelişerek ilerlemekte bu ülkelerde. bu ülkelerin başında brezilya gelir. çocuklar erken yaşlarda sahillerde top oynamaya başlıyor. tek kurtuluşlarının futbol olduğunu düşünüyorlar (biliyorlar). ayrıca nufüslarıda çok fazla ve yetenekli insanlar çıkarma olasılıkları da yüksek oluyor tabi.

    türkiye'de ise bu 2 olanakta yok. altyapıya da önem verilmiyor, futbol oynayacak alanlarda çok az. ancak kulüplerde futbol oynanabiliyor ama oralardaki hocalarda işin ehli olmayan, 1-2 sene top oynamış ve antrenörlük belgelerini zoraki almış ve genelde bu işi ek bir gelir olarak düşünüp yapan insanlar. yurtdışından çok iyi 5 futbolcu bile getirse türkiye'de ki büyük kulüpler geri kalan yerli futbolcular iyi olmadığı sürece kesinlikle başarı gelmeyecektir. 11 tane yabancı getirirseniz başarıyı yabancı futbolcularla yakalarsınız ancak bu seferde milli takımınız çöker.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük