Eğitimde felsefeye yer verlirse şayet çok daha farklı bir Türkiye olacaktır. Zira mesleki eğitimden önce “insanlaşma eğitimi” verilmeli.
(bkz: ioanna kuçuradi)
Haliyle, “FELSEFE YAPMA” diyerek büyütülen bir nesilden de kültür ve sanat adına çok şey beklememek lazım.
Edit: günümüz Türkiye’sinde filozof bile olsanız atanamıyorsunuz
bi kere ihtiyaçlar hiyerarşisine göre felsefe yapabilmen için yaşam standartlarının çok yüksek olması ve felsefeye gelene kadar tüm ihtiyaçlarının kusursuz karşılanması gerekir. Türkiyede öyle mi? hayır.
Tut ki öyle, tut ki tüm ihtiyaçların karşılanıyor peki başkalarını kendisi kadar önemseye, dahası karşlılıksız birşeyler yapan, çıkar amacı güdmeyen, kendini gerçekten tanıyan kısaca "kendini gerçekleştiren" ve "sorgulayan" kaç kişi var.
tut ki bunlar da var. peki bu kişinin "humanist" tavırlarına ya da "sorgulayan" kişiliğine destek olacak, en azından köstek olmayacak kaç kişi var?
hal böyle olunca, gerçekten felsefe yapan kişiler iki elin parmağını geçmez oluyor evet.
ha, zaten biz temel ihtiyaçlarımızı (karnımızı doyurma, barınak, sevme-sevilme) zor karşılıyoruz, o yüzden dert etmesin sevgili devlet büyüklerimiz. Bizden kolay kolay felsefe yapan çıkmaz.
Bu topraklarda sorgulayanı sikerleeer, ha sorguladın o cesarete eriştin helal olsun ama pek iplenmezler seksüel açıdan herkes kullanır iyi felsefeciler vardır ama ülke tarihçileri sallamıyo filozofları hiç sallamaz.
Turabi çamkıran'dan ilerisine gidilememiştir. Atasözleri ve deyimleri carpe diem felsefesini birbirine karıştırmasıyla birlikte ülkemizde üstadı nihat doğan ile felsefeyi bok etmişlerdir.