gerçekten ilginç bir durum. hadi akpartililer yobaz, örümcek beyinli falan genelde, entel olmak işlerine germez, nereden baksan zararlıdır. başbakan'ın kitap okuyan insanlar hakkında görüşü de malum tabii. ya koskoca chp'de sofistike insan bulunmaz ki.meclis'te yüz küsür milletvekiliniz var bir kere sartre, bir kere voltaire, bir kere dostoyevski demiyorlar. ilginç gerçekten. kemal kılıçdaroğlu bu konuda özverili ama, tam bir halk adamı bu açıdan. hakkını yememek lazım.
hayret edilecek şekilde, kimsenin de şeyinde olmayan sorundur. oysa sistem, ülkeyi ayaktakımının yönetmesini gerektiriyor. milletvekilliğinden tut da, her şey fikir ve hakikat değil, milletin ayranının kabartmak ve sistemi devam ettirmek üzerine kurulu...
ben reddediyorum. sandığa gitmemekle övünüyorum. çok ciddiyim. ancak budur: (bkz: aydınlar aristokrasisi)
Siyaseti sadece lise mezunlarının düşündüğü, üniversitelerde; başıma bişey gelir, ileride karşıma çıkar diye siyasetten uzak duran, durmayanlarında önü kesilen bir ülkede yaşıyoruz. Normaldir yani fazla kafa yormaya gerek yok.
aslında bir yandan düşününce memleketin üniversitelerini, gençlerin hallerini falan, normal durum. bir avuç entl var, onlar da ya ülkeden kaçıyor, ya hazcılığın dibine vurmaya çalışıyor, ya uyumsuzluğu öğrenmiş, ya da entel olmaktan vazgeçip cemaat mensupluğuna yahut işadamlığına yeltenmiş.
hakkını yemiyelim başbakan'ın prompterleri lise düzeyinde kompozisyon ve köy imamının hazırladığı kıvamda hutbemsi şeyler yazabiliyorlar. onlar da google'a yazıp yapıyorlarsa şaşırmam gerçi.
ak parti, kara parti olayı değil ülkenin genel siyasi havasıdır. bu konu ülkenin kanayan yaralarından biridir, genelde siyasette yükselmek için yalakalık prim yapar, işini bilen kurnaz tipler olunması gerekir, milletvekilliği için ciddi bir ekonomik yatırım şarttır bizim ülkemizde. ilim bilim ehli insanlar entellektüel söylemlerle bir yere varamazlar zaten, çünkü bir halk nasıl ise öyle yönetilir. türk halkının şu kadarı aptaldır gibi saçma salak söylemlerden değildir bu, türk halkının olaylara yaklaşım biçimi ve duygusal özellikleri ön plandadır. duygusal coşku oluşturabilecek akademik birikimi yerinde siyasetçiler nadir çıkar. şu an için bir örnek vermek gerekirse; (bkz: ahmet davutoğlu) böyle bir devlet adamıdır.
solcusu da sağcısı da işin uzmanı olmaktan ziyade işin kurdu olmuş insanlar.