bulunması halinde mutluluk getireceğine inanmak istediğimiz bir hadise olacaktır. türkiye ithalatının oransal olarak en büyük dilimini oluşturan petrol , bu coğrafya içinde bulunsa bile büyük oyunlara maruz bırakılma endişesini taşıyacağız. petrol ürünleri böyle devam ederse daha çok psikolojik sınırı aşacak buda tüm ülkeye ek maliyet getirecektir. dünyanın en pahalı benzinini kullanan türkiye için tek umut halini petrol bulmak almıştır.
lisede ateşelik yapmış bilgili bir hocamız vardı. ilk ondan duymuştum. hep 2000 yılında lozanın gizli yeraltı anlaşması bitecek derdi. bu cümleler herkesin dilinde hep. yıl kah 2005, kah 2010 oluyor artıyor hep.
bu kadar söylentinin dımanı bir ateşten çıkıyor olsa gerek.
bence yıldan çok ne vakit biz güçlü olur isek,o vakit çıkarabilicez petrolü.
çıkarılırsa anlayın ki o vakit,türkiye bölgesel güç,gerçek güçlü bir devlet olmuştur.
o hükümet kimse, oy verin,destekleyin.
bakalım,eğer akp brezilya ile bu işi yapabilirse,Leiv Eiriksson firması aracılığıyla kimse boş konuşmasın,dinlemem ve akp ye oy veririm. bakalım ne olacak? gelip,gidecekler mi? eskiden üzerini kapatıp gittikleri gibi?
amerikanın daimi ve zorunlu müttefiki olan türkiye nin petrol rezervi olsa amerikanın ırak la, suudierle, libya ile ne işi oluru düşündürür.
1940 lı yıllarda yabancı petrol şirketleri ve mta ortaklığı ile yapılan sondaj çalışmalarında kuyuların tespit edilip bilerek kapatıldığı dedikoduları yaygın ama inandırıcılığı su götürür.
adamların türkiye nin aktif siyasetine yön verme kabiliyetleri göze alındığında petrol olması halinde ne kadar kolay hortumlayacakları da okunabilir.
banka hortumlayanlara kucak açan ab ülkeleri petrol konusunda da aynı cüretkÂr tavrı sergilerdi diye düşünüyorum.
akılla yola çıktığımızda türkiye de kÂr getirebilecek petrol rezervi bulunduğu şehir efsanesidir.
petrol vardır ama sondaj maliyetini karşılamayacak kadar az olmalı ki verimsiz olarak düşünülüp faaliyete açılmamış.