Geyiği bir yana bırakırsak size nedenini anlatayım kısaca ?
Sektörde tutunmuş , yolunu bulmuş, her şekilde filmleri izlenen kişiler var ya? ( siz onları iyi biliyorsunuz) bu adamlar alışmış 1 koyup 1000 almaya. Sadece para kazanmak için film yapıyorlar ve de.
Bilim-kurgu yapsa adam milyon dolarlar harcayacak? Hollywood ' dan teknik eleman getirtecek? Çok iyi efekt ustalari çalıştıracak yine yurtdışından. Yani ohoo dünya kadar para harcayacak. Sonra her zaman 1 koyup zaten 1000 kazanan insan bu sefer 500 koyup 1000 kazanacak.
Napsın? Enayi mi? Lüks araba koleksiyonu falan yapar.
tüp gaz kaçırıyormu diye çakmakla kontrol eden milletden bilim kurgu filmi beklemek anlamsız. Zaten günümüz dizi ve filmlerinde dövüş sahneleri bile bu kadar kalitesizken üstüne üstlük bide kaptan-amerika gibi filmler çıkması 50 yıl sonra olacak iş bence
hapsolmuş ve vizyonsuz bir toplum haline dönüştürüldüğümüz içindir. Bir insanın özgürlüklerini kısıtlayıp bir yere hapsetmekle bir toplumu günü kurtarma kaygısına düşürüp, bırakın hayal kurgulamayı geleceği düşünemeyeceği bir hale sokmanın arasında bir fark yok.
Bilim ve sanat dalları gelişmek için münferit başarıların dışında hiçbir alan bulamıyor.halk cahil ve bunu hakediyor demiyorum asla çünkü bir halkın vizyonunu kaybetmesi rastlantı eseri olmaz. Kölelerin bilinçlenmemesi için okuma yazma öğrenmelerini istemeyen burjuvalar nasılsa, ortadoğu, afrika ve kısmen de ülkemiz halkının bilinçlenip ileri bir toplum düzeyine çıkmamızı istemeyenler de aynı zihniyetle toplumların kanını emenlerdir.
Aileleri geçim derdine düşür ki kültürel faaliyetler gereksiz ve masraflı görülsün, sahte din tüccarlarıyla toplumu körelt ki halk okumayı emreden dininin ne dediğini bile anlamasın, siyasetle toplumu böl ki halk hem birbirini ötekileştirsin hem de edebiyatçı ve yazarlardan nefret etsin.
Halk o kadar ilkelkeşsin ki mafyalara özensin, her akşam mutlaka bir kanalda mafya dizisi oynasın, bir aile 24 saatinin 4 saatini sahte hayatların olduğu dizilere kilitlenip harcasın.
Aslında bu vizyonsuz insan modelinin temeli ilkokul 1 de atılıyor. Elin japonunun ilk okuma fişi çalışmak erdemdir cümlesiyken bizimkisi ali ata bak. Biz Hala atlara bakıyoruz ama millet çalışıp uzaya çıkıyor.
Bu arada başlık neydi onu da unuttum.
bu düşünce köyün birindeki bir muhtarın yarına kalmaz cumhurbaşkanı olucam demesi ile aynı anlamı taşıyor. le-colanın coca colayı geçicem demesi gibidir. dil farklılığı kültür farklılığı olmasıda bir sebeptir. bilim kurgu batının patentidir.
Türklerin bilim kurgu için daha çok yolu vardır. Film anlayışımız romantik film dedin mi yapış yapış aşk hikayeleri, mizah dedin mi de bolca bel altı espriler bulunduran filmlerdir.
(bkz: recep ivedik)
(bkz: ıssız adam)
beceremeyeceklerini bildikleri içindir..
işleri güçleri aşk meşk, dram, komedi başka bir şey bildikleri yok ayrıca bunlardan da o kadar sağlam film veya dizi gene de çıkaramıyorlar..
korku desen korku demeye bin şahit ister al eline çekirdek kahkaha atarak izle.
Çünkü maliyetli ve yapımcılar bu filmin parasını çıkarmak istiyo. Çünkü ülkede hala "lan oğlum internette zaten bu film var niye sinemaya gidiyon ki hehehe " diyenler ve " filmi olan kitap okunur mu lan mal mısın sen işsiz misin ehuhehe" diyen mallar var.
bilimkurgu para işidir türkiyedeki filmlerin ortalama bütçesi 50 bin tl falandır.bu para ile çekilir ama izlenir mi bilmem niye izlenmiyor sorusuda globelleşmede eksik kalmamız aslında bunu yapan tek ülke abd dir başka ülkelerden de bildiğim sağlam bilim kurgu filmi yoktur. para konusunu açacak olursak adam 20 30 milyon kişi gelse diye düşünürken türkiyenin en çok izleyici çeken filmi 7 milyon kişi tarafından izlenmiştir.