Mesele ne hayal gücü ne teknoloji asıl mesele kişilerin yeteri kadar çaba harcamaması ve sermaye eksikliği.
Bir de yapılan animasyonlara bakınca kolayca görülebilir bu sıfır çaba var harika bir film veya dizinin küçük hatalar neticesinde kötü bir izlenim bırakmasıyla sonuçlanıyor.
Daha ileri programlarla iyi bir iş çıkabilir pekala.
Cumhuriyet 'i çökertip imparatorluk kurma peşindeki önce senatör sonra diktatör palpatinein hikayesini birinci elden ve recep tayyip erdoğan başrolünde (bkz: darth sidious) izleyip yaşayarak deneyimlediğimiz canlı bir bilim kurgu yapılırken filmini dahi izlememize gerek yoktur. (bkz: star wars)
nasıl yapılamıyor bu nasıl karalama bu nasıl aşağılama yapmayın etmeyin hiç mi tv izlemiyorsunuz bi sır kapısı, kalp gözü vs. birazcık samanyolu izleseniz aslında ülkemizin nasıl kalkındığını sizde gözlemleyebilirsiniz. salih abinin taş atarak vurduğu kurşunun etkisindeyim kusura bakmayın.
sürekli komedi, korku ve dram yapıldığı için ve bu türlerin pazarlaması kolay olduğu için maalesef ki bilim kurgu gelişmemektedir.
ha, oldu da sağlam bir bilim kurgu yapılırsa çok rağbet göreceğini sanmıyorum çünkü toplumumuzun bunu kaldıracak birikimi yok ve sadece "saçma sapan şeyler" olarak göreceklerdir bilim kurguyu.
bilimkurgu para işidir türkiyedeki filmlerin ortalama bütçesi 50 bin tl falandır.bu para ile çekilir ama izlenir mi bilmem niye izlenmiyor sorusuda globelleşmede eksik kalmamız aslında bunu yapan tek ülke abd dir başka ülkelerden de bildiğim sağlam bilim kurgu filmi yoktur. para konusunu açacak olursak adam 20 30 milyon kişi gelse diye düşünürken türkiyenin en çok izleyici çeken filmi 7 milyon kişi tarafından izlenmiştir.
Çünkü maliyetli ve yapımcılar bu filmin parasını çıkarmak istiyo. Çünkü ülkede hala "lan oğlum internette zaten bu film var niye sinemaya gidiyon ki hehehe " diyenler ve " filmi olan kitap okunur mu lan mal mısın sen işsiz misin ehuhehe" diyen mallar var.
beceremeyeceklerini bildikleri içindir..
işleri güçleri aşk meşk, dram, komedi başka bir şey bildikleri yok ayrıca bunlardan da o kadar sağlam film veya dizi gene de çıkaramıyorlar..
korku desen korku demeye bin şahit ister al eline çekirdek kahkaha atarak izle.
Türklerin bilim kurgu için daha çok yolu vardır. Film anlayışımız romantik film dedin mi yapış yapış aşk hikayeleri, mizah dedin mi de bolca bel altı espriler bulunduran filmlerdir.
(bkz: recep ivedik)
(bkz: ıssız adam)
bu düşünce köyün birindeki bir muhtarın yarına kalmaz cumhurbaşkanı olucam demesi ile aynı anlamı taşıyor. le-colanın coca colayı geçicem demesi gibidir. dil farklılığı kültür farklılığı olmasıda bir sebeptir. bilim kurgu batının patentidir.